Csapatként arattak diadalt

2023.05.21. 07:42

A kosarasok azzal nyertek, hogy a szünetben kijavították a hibákat

Szerdán, a döntő első meccsén, Szombathelyen hiába vezettek az első félidőben az albások roppant magabiztosan, 18 ponttal is, végül megérdemelten, 82-70-re nyertek a hazaiak. Szombaton este minden másként alakult a Gáz utcában.

Horog László

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ezúttal az Arconic-Alba Fehérvár kosarasainak nyikorgott a gépezete az első húsz percben, Alejandro Zubillaga tanítványainak sehogy sem ment, túl sokat hibáztak. Aztán a harmadik negyedben óriásit javultak, 22 pontos hátrányt sikerült ledolgozniuk a második félidőben. Végletekig kiélezett küzdelemben nyertek 81-80-ra, a szombathelyiek kulcsembere, az amerikai vendégmunkás, az amúgy biztos kezű Raymond Cowels a zárás előtt, kétpontos hátrányban két büntetőt dobhatott, a dudaszó előtt 0,1 másodperccel. Az elsőt értékesítette, a másodikat nem, ezzel a koronázóvárosiak kiegyenlítettek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

- Rendkívül fontos sikert arattunk egy nagyon jó edzővel rendelkező, erős együttes ellen. Az elmúlt évek bajnoka, az utóbbi négy esztendő legjobb csapatával szemben kiváló második félidőt produkáltunk, nagy hátrányból jöttünk vissza, nem adtuk fel egyetlen pillanatra sem, végig hittünk magunkban, csapatként harcoltunk. Ezúttal rosszul kezdtünk, puhán védekeztünk, aztán a szünetben kijavítottuk a hibákat, váltottunk védekezésben, a játék minden elemében feljavultunk. Kedden természetesen nyerni akarunk az Aréna Savariában, a célunk a bajnoki arany megszerzése – közölte Alejandro Zubillaga, a Fejér vármegyeiek szakvezetője.   

Milos Konakov, a Falco trénere szerdán érthetően nagyon boldog volt, szombaton kevésbé, de rendkívül higgadtan értékelt:

- Nagyon bosszantó egy ponttal kikapni, a végén a kezünkben volt az egyenlítés és a hosszabbítás lehetősége. Magunknak köszönhetjük a végeredményt. De nem ezen az egy ponton múlt, hanem azon, hogy a harmadik negyedben semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk. Nem védekeztünk olyan intenzíven, ahogy korábban, rosszul reagáltunk a hazaiak zónájára, könnyű kosarakat engedélyeztünk nekik, valamint azt, hogy átvegyék az irányítást. Nem kellett volna siettetnünk a játékot, mégis ezt tettük, a fehérváriak lendületbe jöttek, megfordították a meccset. A állás 1-1, kedden, hazai pályán természetesen nyerni szeretnénk.    

Pongó Marcell, a koronázóvárosiak válogatott irányítója ezúttal is sokat tett a győzelemért, 13/6 ponttal, fontos passzaival csapata egyik legjobbja volt.

 -Parázs meccset vívtunk, gratulálok a csapatnak és a szurkolóinknak, nagyon sokan kijöttek és remek atmoszférát teremtettek. A drukkereink ismét kellettek a sikerhez, hogy mínusz 22 pontról sikerült visszajönnünk. A párharcot 1-1-re alakítottuk, kedden természetesen szeretnénk nyerni Szombathelyen. Az rendkívül dühítő, hogy a vendégek drukkerei leköptek a végén. Értem, hogy felfokozott a hangulat, mutogassanak, kiabáljanak, de ne köpködjék a lelátóról a játékosokat. Nem tudom, lehet, ez Vas megyében divat, Fehérváron nem az.  Remélem, a szövetség tesz ez ellen valamit.   

Kovács Benedek, a vendégek bedobója jó teljesítményt nyújtott, 12/5 pontot jegyzett, nem rajta múlt a vereség.

-Hatalmas csatában, egypontos meccsen kaptunk ki. Nagyon jól kezdtünk, azonban amit a harmadik negyedben mutattunk, az nem kosárlabda volt, pedig a félidőben beszéltünk arról, hogy minden meccs negyven percig tart, az Alba hazai pályán biztosan nem fogja feladni. Nem is tették. Váltottak védekezésben, amit rosszul reagáltunk le, megjött az önbizalmuk, mindent bedobtak, ráadásul ezúttal nem akadt igazi vezérünk, aki átlendített volna bennünket a nehéz pillanatokon. A hazaiak nagy hátrányból kiegyenlítettek, aztán átvették a vezetést, nekik volt nagyobb szerencséjük a végén. Nem a zárás előtt kimaradt büntetőn múlt, hanem a nagyszünet utáni rossz teljesítményünkön.   

Folytatás kedden este, az Aréna Savariában. Nagy meccs lesz az is, nem kérdés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában