Finálékat rendeznek a hétvégén

2023.05.18. 17:00

A döntőre készülnek az amatőr kosárlabdázók is

Az utolsó felvonás következik a Fejér Megyei Kosárlabda Bajnokságban. A férfiaknál két éve az Ősfehérvár nyert, tavaly a Vadmalacok. Utóbbiak megismételnék egy évvel ezelőtti sikerüket.

Horog László

Mohai Zoltán (balra) és Tajti Zoltán ezúttal ellenfélként találkoznak a megyei fináléban

Fotó: Horog László / FMH

A Fazekas Ervin Férfi Fejér Megyei Bajnokság és a Thuróczy Nóra Női Fejér Megye Bajnokság döntője és helyosztó mérkőzései kerülnek lebonyolításra a Fejér Megyei Kosárlabda Nap keretében, május 20-án, az MKOSZ-csarnokban. Ahogy a korábbi esztendők során, a belépés ezúttal is ingyenes. Egyszerre két pályán, párhuzamosan zajlanak a kosarasok küzdelmek.

Érdekesség, hogy az erősebb nem képviselőinél, a fináléban érdekelt két gárda, a Vadmalacok és a Fehérvár KC két sportolója, Mohai Zoltán és Tajti Zoltán tavaly októberben, az 55 pluszos válogatottal, Iránban szerepelt a magyar öregfiúk korosztályos nemzeti együttesében. Ezúttal ellenfélként érdekeltek a megyei fináléban. Mohai Zoltán elmondta, egy éve ők nyertek, ezúttal az is bravúrnak számít, hogy a döntőbe bejutottak, mert két meghatározó játékosra jó ideje nem számíthatnak. Czepanecz Tamás sérülés, fájós válla miatt október nem lép pályára a csapatban, Rácz Gergő pedig Németországban vállalt munkát tavaly nyáron. Mohai szerint két kulcsemberük hiányában hatalmas bravúr lenne az ismétlés.

A menetrend:

10.00: 7. helyért – Dunaújvárosi Sárkányok-Eco Lux Basketball Team

10.00: 5. helyért – Real Margit-Várpalota

11.45: Női bronzmérkőzés: Old Girls-VESC

Szünetben büntetődobó-verseny

11.45: Női döntő: Ajka-Young Girls

14.00: Férfi bronzmérkőzés: Vasöntöde-Ősfehérvár

A bronzmérkőzés után férfi tripladobó-verseny

16.00: Férfi döntő: Vadmalacok-Fehérvár KC

17.45: Eredményhirdetés, díjkiosztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában