Nyert Hollandia

2023.04.14. 09:49

Vereség az utolsó selejtezős mérkőzésen

A magyar női vízilabda-válogatott Hollandia ellen már tét nélkül ugorhatott medencébe, miután eldőlt, hogy e két csapat már biztos jegyet váltott a nyári Los Angeles-i Szuperdöntőre. A rotterdami utolsó csoportmérkőzésen ott volt a csapatban a DFVE két játékosa, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is.

Beke Zsombor

Garda (kékben) és az egész válogatott nagyot küzdött Hollandia ellen, de végül vereség lett a vége

Forrás: Mirkó István / MW

Bíró Attila együttese elérte célját, amiért kiutazott Hollandiéba, vagyis rögtön bejutott a nyári Szuperdöntőre. Ehhez az első két csoportmeccsen két győzelem volt szükséges, ezt pedig a mieink szállították is. Bár az első találkozón Görögország ellen még az első félidőben akadozott a gépezet, utána nem volt különösebb probléma a magyarok játékával. Végül a görögöket egy szoros összecsapáson, míg az ausztrálok egy kicsit talán könnyebb mérkőzésen sikerült felülmúlni. Így a torna harmadik találkozója tét nélküli volt már mindkét fél számára, mivel Hollandia is két győzelemmel állt két forduló után.

A csütörtök esti derbit jobban kezdte Magyarország, de utána a házigazdák átvették a vezetést, igaz, nagyon meglógni nem tudtak, félidőben 6-4-re vezettek a hollandok. A folytatásban sem adta fel Bíró Attila gárdája, és bár 9-8-as állással fordultak a felek az utolsó nyolc percre, megfordítani már nem sikerült a mérkőzést. Így a mieink jövő héten folytatják Athénban a legjobb négy közötti selejtezőkörben, Hollandia, Olaszország és USA társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában