Veterán autók versenye

2023.04.26. 18:00

Több mint hetven oldtimer vág neki szombaton a Vértes Trophynak

Tavaly volt az első év, hogy az Oldtimer Rally Trophy csapata ügyességi túraversenyt szervezett öreg járművek részére. Már a sikeres első év zárófutama után elhatározták, hogy 2023-ban többfutamos bajnoksággal örvendeztetik meg a veteránosokat és a youngtimer járművek tulajdonosait. A hétvégén esedékes futam Csabdin, Mányon és Nagyegyházán is áthalad.

Borsányi Bea

A fotó tavaly nyáron a Vértes Classic versenyen készült

Fotó: oldtimerrally.hu

Így indult útjára a Millers Oils Classic Kupa, mely négy futamból áll. Ennek első felvonása az április 29-én szombaton megrendezésre kerülő Vértes Trophy, amely a Gerecse és a Vértes legszebb útjain vezet. Ezt követi május 20-án a Balatonfelvidéken zajló Balaton Trophy, majd július 1-én a Dunakanyar és végül szeptember 9-én a Bakony Trophy. A kupasorozat futamai 130-160 kilométer hosszúak, egy-egy viadalon 6-8 mért szakasszal várják a versenyzőket.

A hétvégi rajtra már összeállt a mezőny, több mind 70 jármű vág neki a táv teljesítésének. A rajt 10 órakor Törökbálinton lesz, ahonnan a Páty-Zsámbék-Szomor-Gyermely-Bajna-Héreg-Tarján-Tatabánya-Nagyegyháza-Csabdi-Mány útvonalon haladnak végig. A befutó 14 óra tájban a Zsámbéki Rakétabázison lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában