Csúcsra ért a fehérvári lány

2023.04.17. 12:34

Tisztán pofoz

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint fontos tapasztalatokkal zárták az ökölvívók utánpótlás Magyar Kupáját a Fehérvár Küzdősport SE bokszolói.

Ferencz Balázs

Több érmet is elhoztak a fehérváriak Csepelről

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Az év egyik legrangosabb utánpótlás seregszemléjén az U12-esek, a juniorok, valamint a serdülők mezőnyében összesen 65 egyesület 324 ökölvívója harcolt a csepeli kötelek között. A serdülők és a juniorok számára igen fontos viadal volt a korábbi Diákolimpiaként futó Magyar Kupa, hiszen ez a verseny válogató volt a korosztályos Európa-bajnokságra. 

A Fehérvár Küzdősport SE egyik legesélyesebb tehetsége, Turós Levente kéztörése miatt távol maradt a kupaküzdelmektől, de a klub öt bokszolója ringbe szállt. Nem is akárhogyan.

Elsőéves serdülőként Bajcsi Flóra a 42 kilogrammosok között a döntőbe jutott, ahol Nagy Krisztina ellen harcosan bunyózott, s nyert is, a kategória aranyérmese lett. Kőbányai ellenfelét kétszer is olyan tisztán találta el, hogy a pofonok megingatták Nagy Krisztinát, s a bíró beszüntette a mérkőzést a második menetben. 

Bajcsi Flóra a Fehérvár Küzdősport SE legújabb bajnoka

Nagy Zsófia a juniorok 50 kilogrammos súlycsoportjában húzott kesztyűt. Zsófi Dunaújvárosban nevelkedett, azonban nevelőedzője, Dobos György nem versenyeztette, így költözött a Fehérvár Küzdősport SE műhelyébe. Elszántsága, ügyessége, határozottsága hamar a legjobbak közé emelte és csak a döntőben talált legyőzőre az UMK-n.

Nagy Zsófia figyeli Turós Arnold utasításait
Fotós: CHRYZTOPH / Forrás: boxing.hu

A juniorok 66 kg-os mezőnyben vitézkedő Fekete Leon, valamint a junior 60 kg-ban induló Frank Dominik bronzérmet szereztek Csepelen. 

Babinec Dánielnek nem volt szerencséje, a serdülők 50 kg-os kategóriájában az első napon összekerült a későbbi bajnokkal, aki ráadásul a verseny legjobb férfi versenyzőjének járó különdíjat is hazavihette. Babinec edzője, Turós Arnold úgy fogalmazott, hogy Dani számára ez a szoros vereség jövedelmezőbb lesz hosszútávon, mint egy könnyed győzelem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában