A pettendi erős ember újabb sikere

2023.04.24. 15:00

Schwarzenegger nyomdokain Hajas Norbi

A hétvégén Szlovéniában keltett elismerést nagyszerű szereplésével a pettendi Hajas Norbert, aki ezúttal a Balkán országaiból érkező versenyzők között tudott egyedüli magyarként győzni. Aztán rövidesen a Schwarzenegger nevével fémjelzett spanyolországi eseményre kezdi meg a felkészülést.

Tihanyi Tamás

Hajas Norbert egyedüli magyarként utazott el Szlovéniába, ahol ismét győzni tudott

Fotó: Suzya

Az angliai Coventry-ben, az angol nemzeti bajnokság egyik versenyén a közelmúltban világrekorddal kezdte meg idei szereplését a pettendi Vasember, Hajas Norbert. Eredménye lehetőséget biztosít számára ahhoz, hogy a világ legjobb erőemelőinek orlandói megmérettetésén képviselje majd hazánkat és Fejér vármegyét. De pontosan tudja, hogy az őszi, Mr. Olympia elnevezésű nagy világversenyig, az erőemelő pályafutás eddigi talán legfontosabb céljának eléréséig sok munka vár még rá. Az Egyesült Államokba vezető út legutóbbi állomása egy szlovéniai megmérettetés volt az elmúlt hétvégén. Súlycsoportjában – egyedüli magyar indulóként – első helyen végzett, abszolút kategóriában pedig harmadik lett.  

– A szlovének mellett szerbek, horvátok, bosnyákok voltak nagy többségben azon a rendezvényen, azaz igazi balkáni hangulat, szeretet és segítőkészség fogadott – mondta Hajas Norbert. – Két fogásnemben indulhatott egy versenyző, fekve nyomásban és felhúzásban, nekem az utóbbit természetesen ki kellett hagynom a hiányzó lábam miatt. Meglepődtek, amikor megláttak, de mindent megtettek azért, hogy jól szerepeljek, ami aztán sikerült is.  

Hajas Norbert a szlovéniai versenyen is baráti fogadtatásra talált, ráadásul az eredmény sem maradt el. Nem volt nála jobb a súlycsoportjában
Fotó: Suzya

Legközelebb, június közepén Spanyolországba utazik Norbert, ott rendezik meg az Arnold Sports Festival kvalifikációs versenyét, a rendezvénysorozat Arnold Schwarzeneggerről kapta a nevét. A fesztiválnak része az erős emberek számára életre hívott Arnold Strongman Classic, ahol minden az erőről és kitartásról szól, teljesen lényegtelen a kinézet. Azon a versenyen olyan számokban kell bizonyítani, mint például egy 400 kg-os gerenda rámpán történő felvitele, 250 kg-os kövek rúd fölé emelése, több száz kilós gumiabroncs-húzás, vagy egy 500 kg-os járom vállon történő hordozása. De – és számunkra ez a legfontosabb – egyebek mellett lesz fekve nyomás is. Nos, ott lesz majd dolga a mi versenyzőnknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában