Röplabda

2023.04.30. 06:00

Pályaelőny a Lokinál

A női röplabda Extraliga 7. helyéért tartó helyosztón megnyerte az első mérkőzését a MÁV Előre SC-ST Solar az MTK Budapest ellen.

Káldor András

Anne Ertz (a labdával) jól játszott, fontos pontokat szerzett

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar 1-3 (-13, -21, 23, -15)

Budaörs, 70 néző.

Vezette: Ujházi Mónika, Mezőffy Zsolt.

MTK Budapest: Asonja 16, Szabó Lili 1, Berkó L., Tatár 10, Briga, Costa 14. Csere: Divényi, Weidemenn (liberók), Tarr 8, Varga B., Gellér, Garai 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.

MÁV Előre SC-ST Solar: Gilfillan 15, Dvoracek 27, Tóth J. 8, Szabó Lilianna 8, Dolotova, Ertz 17. Csere: Kovács (liberó), Borostyán, Narancic, Csabai, Szilágyi. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MÁV Előre SC-ST Solar javára.

A találkozót Maia Dvoracek két zsinórban szerzett pontja indította, ám a fővárosiak gyorsan egalizáltak. Majd több hibájukat kihasználta a Loki, amely 9:5-ös vezetésüket eredményezte. Ötpontos hátrányban pedig jött is Leiszt Mátétól az időkérés, ám ez sem állította meg a fehérváriakat. Tovább nőtt a MÁV Előre SC vezetése, olyannyira, hogy már tízpontos különbséget jegyezhettünk. Majd a szett végére ennél is nagyobb differencia alakult ki, és magabiztosan nyertek Lukasz Przybylak tanítványai.

A második játszmában úgy tűnt, hogy az MTK Budapest átveszi az irányítást, 3:1-el nyitottak. Ám a lendületük gyorsan elfogyott, 10:4-nél már a Loki volt hatpontos előnyben. 17:10 után  a házigazdák minden erejükkel az újbóli felzárkózásért küzdöttek, de a magabiztos fórt nem engedte ki a kezéből a MÁV Előre együttese. 22:20-nál ugyan közelebb férkőzött a hazai csapat, de ez sem akadályozta meg a fehérvári részsikert.
A harmadik játszmát 4:0-val kezdte a házigazda, 4-4-nél viszont Anne Ertz ász nyitásával egalizáltak a látogatók. Majd 9-8-nál át is vették a vezetést, ám 12-nél, 17-nél és 21-nél döntetlent mutatott az eredményjelző. 23-23 után Anja Asonja szerzett pontot, majd egy hiba is hozzájárult ahhoz, hogy 23-ra nyert az MTK Budapest és szépített.

A negyedik szett is a MÁV Előre kedve szerint alakult, 4-1 után 10-5-re, majd 18-11-re is vezettek. 22-12-nél az addigi legnagyobb különbség alakult ki a felek között, a szettet és egyben a mérkőzést Ertz pontja zárta le.

A sorozat kedd este 19 órától folytatódik Székesfehérváron, a VOK-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában