Kézilabda

2023.04.23. 11:11

Megszorongatta a bajnokaspiránst az Alba Regia KSE

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 19. fordulójában magas színvonalú találkozón maradtak alul a fehérvári kézisek szombat este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Komárom VSE–Alba Regia KSE 28-25 (15-12).

Városi Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Obermayer, ifj. Vindis F.

Alba Regia Manazya 1 – Králl, Giday 5, Bárdos 4, Sipics 4 (1), Rohonyi 1, ifj. Grőber M. 1 (1). Csere: Szalczinger, KÓNYA B. 5 (1), Kovács G. 1, Harsányi 3, Ferenczi, Salamon D., Ferencz. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 3-5, 16. p.: 8-8, 24. p.: 11-11, 37. p.: 20-14, 48. p.: 22-21, 55. p.: 26-23.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/6 , ill. 5/3

A vártnál sokkal jobban kezdett a bajnoki címért küzdő komáromiak otthonában az Alba, az első tíz percben az átlövőknek köszönhetően a hazaik csak futottak az eredmény után, a folytatásban aztán fokozatosan átvette az irányítást a vendéglátó.

Giday után Bárdos is megérkezett a mérkőzésbe, a félidő végén azonban a Fodor sérülése miatt egyetlen hálóőrrel kiálló albások háromgólos hátrányba kerültek.

Az első számú kapusa mellett Kanyó Bence hiányát is rettentően megszenvedő székesfehérvári alakulat a fordulást követően nem tudta tartani a lépést esélyesebb ellenfelével, ám mínusz hatnál az ARKSE taktikát változtatott (a vendégek a mozgékony Ferenczi Márkra épülő 5-1-es védekezésre álltak át), és újra nyílttá tette az összecsapást.

Meglepetést végül a sok pontatlanság miatt nem sikerült szereznie a Grőber Mátyás, Madár Imre kettős által irányított fehérváriaknak, de ezúttal a szakmai stábnak nem lehet oka a panaszra.

– A szív és az akarat dominált a csapatnál, ami benne volt a mérkőzésben, azt maximálisan kihoztuk belőle. Emelt fővel hagytuk el a pályát, dicséret illeti a játékosokat – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a bajnokit követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában