Hat év után nyert a győztes

2023.04.02. 16:04

Meglepetés a Székesfehérvár Rallyen!

A Ranga Péter-Czakó Janek páros nyerte a Székesfehérvár Rallyet. A felejthetetlen legenda, Ranga László fia 2017 után másodszor nyert abszolutban magyar bajnoki futamot. A dobogó második fokán Vincze Ferenc, a harmadikon Velenczei Ádám zárt.

Németh Krisztián

Fotó: Németh Krisztián / FMH

A Citroen WRC-vel a közönségnek autózó Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős vasárnap is nyert három szakaszt, és abszolútban is a leggyorsabb volt, de ahogy mint mindig, ezúttal sem gurult be a célba, így nem szól bele a bajnoki csatába és nem is értékelik.

A győztes személy viszont nagyon is meglepetés. Rangáék sem számítottak a diadalra, a vasárnapot az ötödik helyen kezdték, korábbi fejlesztésű Skodájukkal a hetedik gyorsasági után az élre álltak, és végül közel 20 másodperccel verték a második helyet kiharcoló Vincze Ferenc-Percze Nándor kettőst. A harmadik helyen a Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt duó ért célba.

Mögötte változatos volt a sorrend, a Turán Frigyes-Farnadi Ágnes kettősnek nagyot kellett harcolnia a szombati féltengely törés után a hatodik helyért. 

A célceremóniát a MOL Aréna Sóstónál tartották, ahol Ranga hat év után locsolhatta a pezsgőt magyar bajnoki futamon az összetett győzteseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában