Megizzadt a sereghajtó ellen az Alba Regia KSE

2023.04.16. 20:54

Győzelmével az Észak-nyugati csoport 4. helyére lépett fel a Grőber-csapat

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 18. fordulójában a csonka csapattal kiálló albások második félidei játékuknak köszönhetően gyűjtötték be a két pontot vasárnap este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

VKL SE Győr–Alba Regia KSE 23-26 (9-8).

Ikrény, 80 néző, vezette: Tóbiás, Végh.

Alba Regia MANAZYA – Kónya B. 2, GIDAY 6, IFJ. GRŐBER M. 4, Bárdos, Sipics 4 (2), Rohonyi 5. Csere: Szalczinger, HARSÁNYI 5 (1), Králl, Salamon D., Ferencz. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 10. perc: 2-2, 17. p.: 7-3, 25. p.: 8-6, 37. p.: 10-13, 46. p.: 15-18, 55. p.: 21-22.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/4 , ill. 3/3

Nem indult zökkenőmentesen a zsinórban két bajnoki vereséget begyűjtő, ezúttal is több hiányzóval kiálló (Kanyó Bencén kívül Fodor Péter, Kovács Gergő és Ferenczi Márk sem állt a szakmai stáb rendelkezésére) fehérvári kézisek kisalföldi látogatása, 17 perc játékot követően csupán háromszor zörrent meg a hazaiak hálója.

A folytatásban sem találta a győri védelem ellenszerét a jobbára átlövésekből eredményes székesfehérvári alakulat, ebben a periódusban ifj. Grőber Mátyás és Giday Árpád tartotta a lelket a vendégekben.

A térfélcserét követően aztán megváltozott a játék képe: a mozgékony Harsányi Dénes pályára lépésével felgyorsult az Alba támadójátéka, a rendezetlen védelem elleni gyors lerohanásokkal pedig nem tudott mit kezdeni a győri együttes, a vendégek kapujában Manazya Felicián pedig több bravúrt is bemutatott. A hajrában ugyan majdnem kiegyenlítettek a haziak, ám a végjátékot az esélyesebb ARKSE bírta jobban.

– Rengeteg ziccert puskáztunk el az első játékrészben, de a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben. Harsányi beállásával felgyorsult a játékunk, ez döntötte el a mérkőzés sorsát – értékelt Grőber Mátyás, az Alba Regia KSE edzője a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában