NB II

2023.04.02. 18:07

Ez nem a Csákvár napja volt

A Merkantil Bank Liga NB II 29. fordulójában sajnálhatja, hogy az első félidőben rosszul futballozott az AFC Csákvár, amely emberhátrányban nem tudott egyenlíteni a szünet előtt előnybe kerülő Szentlőrinc SE ellen.

Káldor András

Baracskai Rolandot (sárga) felelőtlensége miatt a második félidő elején kiállították

Fotó: Kricskovics Antal / FMH-archív

Szentlőrinc SE – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)
Szentlőrinc, 300 néző

Vezette: Sipos Tamás (Király Zsolt, Vörös Dániel)

Szentlőrinc SE: Prokop – Török K. (Papp G., 85.), Keresztes, Nagy Zs., Kiss-Szemán (Tamás L., 85.) – Kesztyűs M., Farkas M. – Pintér Á. (Novák Zs., 68.), Daróczi (Múcska, 72.), Rétyi – Mervó (Grumics, 72.). Vezetőedző: Domján Attila

AFC Csákvár: Zelizi – Alaxai, Dulló (Murka, 56.), Vaskó, Körmendi – Gazdag V. (Ominger, 56.), Magyar Zs. (Kocsis D., 71.), Torvund – Tamás N. (Koval, 56.), Baracskai, Hornyák (Janyickij, 71.). Vezetőedző: Tóth Balázs

Gól: Kiss-Szemán (12.)
Kiállítva: Baracskai (47.) 

Elérkezett a bajnokság azon szakasza, amikor minden megszerzett pontnak duplán van jelentősége, a bennmaradás szempontjából mindkét együttesnek égetően szüksége volt arra, hogy begyűjtse mindhármat. A Szentlőrinc hat mérkőzés óta volt nyeretlen az összecsapást megelőzően, de a Csákvár sem dicsekedhetett, mert tavasszal még nem győzött egyetlen találkozón sem. Ráadásul alaposan feladta riválisa számára a leckét, mivel ők jutottak előnyhöz. A 12. percben Mervó Bencét ugratták ki, aki Kiss-Szemán Péterhez játszott, a hátvéd tolt egyet a labdán, és a 16-os jobb sarkától kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-0. A folytatásban túlságosan sok veszélyt nem okoztak a vendégek, míg a 32. percben Zelizi Patriknak kellett nagyot nyújtóznia, és látványosan szögletre menteni, miután Pintér Ádám 25 méterről csavart kapujára.    

A második félidő kifejezetten rosszul indult csákvári szemszögből, ugyanis Baracskai Roland felelőtlenül letarolta Pintért, ezért sárga lap lett a jutalma, s mivel ez más a második volt, így előbb jutott számára meleg víz… Más kérdés, hogy emberhátrányban is jobban játszott az AFC, mint korábban, igaz ez a helyzetek kialakításában, a támadásoknál nem volt annyira érzékelhető, és csupán kisebb lehetőségeket láttunk tőlük. Ezt követően inkább a házigazdák próbálkoztak, és ezekbe ékelődött néhány csákvári lövés, melyek célt tévesztettek. Vereségükkel a vendégek igen közel kerültek az osztályozós helyekhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában