Női röplabda

2023.04.09. 20:23

Előnyben a Kaposvár, kikapott a MÁV-Előre

A női röplabda Extraliga 5-8. helyért első mérkőzését játszotta a MÁV Előre SC-ST Solar a Kaposvári NRC-vel. A rutinosabb somogyi gárda magabiztosan vette az első akadályt az egyik fél három győzeleméig tartó párharcban.

Káldor András

Szabó Liliána (14) és Maia Dvoracek (3) próbálja sáncolni Isidora Ubavic labdáját

Forrás: mrsz.hu

Kaposvári NRC – MÁV Előre SC-ST-Solar 3–0 (20, 16, 23)

Kaposvár Aréna, 320 néző.
Vezette: Mezőffy Zsolt, Halász Enikő.

KNRC: Maggioni 5, Szedmák 17, Bodovics 7, Ubavic 14, Godó 8, Gyimes 6. Csere: Radnai (liberó), Renko-Ilic 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

MÁV Előre SC-ST-Solar: Narancic, Ertz 8, Szabó L. 1, Dvoracek 16, Tóth J. 7, Gilfillan 7. Csere: Kovács E. (liberó), Borostyán, Szilágyi, Dolotova 1. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

A MÁV Előre SC-ST-Solar csapata már a múlt héten Fehérvárra érkező, és azonnal munkába álló új szakvezető, a lengyel Lukasz Przybylak irányításával lépett parkettre, míg Nagy Fannira ezúttal másodedzőként segítette munkáját.

Bizonyítani akartak a kék-fehérek, nem is kezdtek rosszul, és az első szett jelentős részében megpróbáltak lépést tartani vendéglátóikkal. A játszma hajrához érve, 21:19-et követően aztán a KNRC már nem engedte ki a kezéből a részsikert.

A második etapban is előnybe került a Loki, de ez tiszavirág életűnek bizonyult, fokozatosan növelte vezetését a somogyi gárda, és érvényesítve akaratát viszonylag nagy különbséggel nyerte a játszmát.

A harmadik szettben folytatódott a húzd meg-ereszd meg, majd kissé megijesztve a hazaiakat egészen 20-ig a MÁV Előre SC vezetett egy-két ponttal. A végjátékban, ha nehezen is, de megrázta magát a Kaposvár, és behúzta a találkozót.

A korábbi meccsekhez képest voltak bíztató jelek a fehérvári csapat játékában, ám ahhoz, hogy mérkőzést tudjanak nyerni sokkal többre lesz szükség legközelebb.

A két csapat a párharc következő mérkőzésén április 13-án, 19 órakor találkozik a VOK-ban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában