Hetedik lett a volános öttusázó

2023.04.16. 20:06

Demeter a legjobb magyar

Legjobb magyarként, a hetedik helyen ért célba az idei öttusa világkupa-sorozat ankarai állomásán Demeter Bence.

Ferencz Balázs

Demeter Bence a hetedik helyről kezdte a kombinált számot a döntőben, s meg is tartotta pozícióját

Forrás: pentathlon.org

A nőknél a korábbi napok kvalifikációi során Alekszejev Tamara nem jutott döntőbe, így egyedüli magyar hölgyként Réti Kamilla (MAFC) versenyzett a fináléban, s 17. lett. A litván Ieva Serapinaite nyerte a vk-t, a német Langrehr és a mexikói Arceo előtt.

A férfiaknál három magyar is döntőzött. A Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence a hetedik helyen ért célba. Bereczki Richárd a tizedik, míg Koleszár Mihály a 14. pozícióban zárta a világkupát Törökországban. Az egyiptomi Mohanad Shaban végzett az élen, a koreai Wooangtae Junt és a szintén egyiptomi Ahmed Elgendyt megelőzve.

- Viszonylag jól sikerült a felkészülés a versenyre, de fizikálisan nem éreztem magam még formában, de a technikai számok jól mentek. A kvalifikációban magabiztosan tudtam továbbjutni egy jó vívást és lövészetet összehozva. Ezt követően jött a rangsoroló vívás, ami kicsit nehézkesen indult, amit úgy tudok leírni, hogy egy győzelem egy vereség volt a mérlegem a vívás egyharmadáig, de ezután váltottam egy nagyot és gyakorlatilag sorra jöttek a tusok, néha volt egy-egy vereségem, de ettől függetlenül elégedett vagyok vele. Az elődöntőben nyögvenyelősre sikeredett a lövészetem, de ott is végig kontroll alatt sikerült tartanom a kombinált számot, soha nem voltam kieső helyen, így örültem neki, hogy bejutottam a döntőbe. A fináléban kicsit csalódott voltam a lovaglás miatt, úgy éreztem a melegítőben, hogy nagyon jól megyünk együtt a lóval, mert minden távolság és ugrás korrektül kijött, de valahogy a pályán nem volt meg a teljes összhang. Ez a három verőhiba nem fért bele, sajnos így elszálltak az esélyeim a dobogóra. Az úszásom kicsit gyengébb volt, mint az elődöntőben, ott már éreztem, hogy fáradtabb vagyok. A kombinált számban sikerült egy nagyon jó befejezést mutatnom, mert a lövészet kifejezetten jól sikerült és a futásom – a jelenlegi formámhoz képest – jobban ment, mint vártam - értékelte az ankarai világkupán nyújtott teljesítményét Demeter Bence.

- A következő időszakban próbálok regenerálódni kicsit. Közel van a hazai világkupára, komolyabban már nem lehet rá készülni, inkább mentálisan próbálom összeszedni magamat, hogy hasonlóan jó technikai számokat tudjak produkálni. Összességében elégedett vagyok, várom, hogy otthon, hazai közönség előtt újra tudjak versenyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában