Súlyemelés

2023.04.18. 08:39

Bakos Károly elismerése

A Magyar Súlyemelő Szövetség éves közgyűlésén ezúttal díjazták az arra érdemes sportolókat, sportvezetőket. A Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztályának volt szakosztályvezetője, Bakos Károly is a díjazottak között volt, ezzel a kitüntetéssel az életművét ismerték el.

Káldor András

Bakos Károly a súlyemelésben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a 80. születésnapja alkalmából a Magyar Súlyemelésért Érdemérem Arany fokozatát vehette át. 
A korábbi olimpiai bronzérmes – 1968-ban Mexikóvárosban váltósúlyban érte el - szakember 1976-ban került Fehérvárra, a Székesfehérvári Építők akkor alapította a súlyemelő-szakosztályát, és őt szerződtettek edzőnek. Elvállalta, dacára annak, hogy a koronázó városban nem volt hagyománya a súlyemelésnek. A nyolcvanas évek végén tanított az Árpád Szakmunkásképzőben, később az Alba Regia SC Body Building menedzsere lett. Az Építők szakosztálya a rendszerváltozást követően megszűnt, majd egykori tanítványa, Gyolcsos Ferenc ügyvezető hívására a londoni olimpiai évében, 2012-ben ott volt a Fehérvár Rugby Club akkor induló súlyemelő-szakosztályának megalakulásánál, annak vezetőedzője lett, néhány éve hagyta abba az aktív edzősködést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában