Tigris Kupa

2023.04.17. 14:52

Az úrhidai karatékák öt aranya!

A negyedik alkalommal kiírt Tigris Kupát a dunaharaszti városi sportcsarnokban rendezték meg. Az Úrhidai Karate Egyesület ifjú versenyzői a viadalon 5 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzérmet gyűjtöttek be.

V. Varga József

Az úrhidai alakulat, első sor (balról jobbra): Bokor Miklós, Pleva Sára, Varga Bendegúz, Szobotka Dalma, Borbély Száva, Rácz Kamilla, hátsó sor: Szabó Döme, Pleva Dominik, Gyalókay Alex, Szobotka Tünde, Soós Tamás (a képről hiányzik: Mohácsi János)

Fotó: Az egyesület

A versenyre 18 egyesület 355 sportolója 75 kategóriában nevezett, az Úrhidai Karate Egyesületet 11 karatéka és edzőjük képviselte a sporteseményen. 
A tatamin, a hagyományoknak megfelelően, a legfiatalabb karatékák kezdték meg a szereplést. A sorsolás úgy hozta, hogy mind a fiúknál, mind a lányoknál az úrhidai „kis tigrisek” nyitották meg a kategóriájukat. A nyitányt követően azután az életkornak és az övfokozatnak megfelelő sorrendben következtek a többiek. 
– Volt, aki már rutinosan állt a küzdőtérre, és mutatta be katáját, vagy mérte össze kumite tudását ellenfelével. Azonban most is akadtak első versenyes karatékák a sorainkban. Nekik még nagy szükségük volt az edzői tanácsokra és társaik biztatására. Erőfeszítéseiknek meg is lett a gyümölcse, hiszen csapatunkból mindannyian felállhattak a dobogóra. Karatésaink 5 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzérmet szereztek a versenyen – mondta el lapunknak Soós Tamás edző.
Eredmények, aranyérem: Szobotka Dalma (szivacs küzdelem), Borbély Száva (egyéni formagyakorlat), Bokor Miklós (WKF-küzdelem), Szobotka Tünde (szivacs küzdelem), Mohácsi János (egyéni formagyakorlat).
Ezüstérem: Pleva Sára, Varga Bendegúz, Pleva Dominik, Borbély Száva, Gyalókay Alex, Szabó Döme. 
Bronzérem: Pleva Sára, Szobotka Dalma, Varga Bendegúz, Pleva Dominik, Gyalókay Alex, Bokor Miklós, Szobotka Tünde, Rácz Kamilla (két versenyszámban), Szabó Döme, Mohácsi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában