Evezés

2023.03.28. 15:55

Velencei-taviak a legjobbak között

Az év legjobbjait köszöntötte a Magyar Evezős Szövetség. A VVSI, és a szintén a Velencei-tavon működő Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE ifjú reménységeit.

Németh Krisztián

A Magyar Sportok Házában köszöntötte a MESZ a 2022. évben kiemelkedően teljesítő evezősöket.

A nemzetközi mezőnyben egy Velencei-tavi versenyző alkotott maradandót. Nagy Zsófia az Olimpiai Reménységek Versenyén egypárevezősben szerzett aranyérmet. Illés László tanítványa serdülőként az ifjúsági világbajnokságon is rajthoz állhatott a nyolcas tagjaként, az ifi Eb-n pedig négypárevezősben szerzett idősebb társai között értékes nemzetközi tapasztalatokat.

A VVSI, avagy új hivatalos nevén: az Evezős Utánpótlásért Alapítvány sok kihívással küszködött az elmúlt időszakban, az építkezés jegyében gyermekkorú evezőseiket igyekeznek „felépíteni”. Ennek jegyében a szövetség utánpótlás versenysorozatában, a Sport XXI-ben több győzelmet, és dobogós helyezést értek el az előző év végelszámolásakor.

A 2022-es év kiemelkedő eredményei:

Olimpiai Reménységek Versenye 1. Női egypárevezős: Nagy Zsófia (Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE), edző: Illés László

Sport XXI - végeredmények:    

Leány 12 év: 3. Caroll Daisy Vrigina (Evezős Utánpótlásért Alapítvány – VVSI) edző: Tüdő Krisztina, Vida Erik

Fiú 12 év: 1. Sasvári Balázs (EUA) edző: Tüdő Krisztina, Vida Erik 2. Szedlák Farkas (EUA) edző: Tüdő Krisztina, Vida Erik

Leány 13 év: 1. Carrol Jasmin Angelica (EUA) edző. Tüdő Krisztina, Vida Erik

Fiú serdülő: 3. Duics Márk (EUA) edző: Tüdő Krisztina, Vida Erik

Edzők: 3 Tüdő Krisztina, Vida Erik 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában