A szezon legkeményebb párharca vár rájuk

2023.03.09. 14:51

Sallai a Juventus, Nikó és Gyurcsó a West Ham ellen

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a korábbi felcsúti akadémistát, Sallai Rolandot foglalkoztató német Freiburg a Juventus csapatával csap össze. A ciprusi AEK Larnaca - soraiban a Vidi legendájával Nikolics Nemanjával, valamint a fehérváriak, és felcsútiak korábbi csatárával, Gyurcsó Ádámmal - az angol West Ham Uniteddel mérkőzik meg az Európa konferencia-ligában a legjobb 16 között.

Németh Krisztián

Fotó: Dömötör Csaba

A szezon legnagyobb kihívása vár a Bundesliga ötödik helyén álló Freiburgra, amely a pénzügyi visszaélések miatt komoly büntetéssel sújtott Juventus gárdájával mérkőzik meg a legjobb nyolc közé jutásért. A párharc első mérkőzésére ma este kilenc órától Torinóban kerül sor. „Szeretnénk akkora előnyt szerezni, amivel megalapozhatjuk a továbbjutásunkat a visszavágó előtt      – jelentette ki sajtótájékoztatóján Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. Sallai Roland elmondta "örültünk a sorsolásnak, nem minden nap játszol a Juventus ellen. Már csak a mérkőzés gondolatától is izgatottak leszünk. Ez egy nagyszerű alkalom számunkra.”  

Fotós: Szabó Miklós

Az Európa-konferencialigában az AEK Larnaca 18:45 órától otthon fogadja a West Ham Unitedet. A sérüléssel küzdő Gyurcsó Ádám pályára lépésére kevés az esély, ám a török másodosztályból a télen érkező Nikolics Nemanja harcra készen várja a csatát. A 42-szeres magyar válogatott támadó eddigi öt ciprusi bajnokiján egy gólt szerzett.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában