Futsal

2023.03.04. 11:03

Lemaradtak a felsőházról a dunaújvárosiak

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjának 22., alapszakaszt záró fordulójában a Dunaújváros Futsal csapata pontot vesztett a Kisgép Futsal Szigetszentmiklóssal szemben, így eldőlt, hogy a rájátszást az alsóházban folytathatja.

Káldor András

Varga Milán (piros) egyszer vette be a kaput

Forrás: A klub

Dunaújváros Futsal - Kisgép Futsal Szigetszentmiklós 3-3 (1-2)
Vezette: Futó Tamás – Topálszki Szabin - Strehó Erik 

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Csányi, Németh T., Kiss P. 1. Csere: Bán Szedmák, Fekete, Villám, Kovács K., Varga M. 1, Paget, Tóth Á. Vezetőedző: Tóth Árpád. 

Kisgép Futsal Szigetszentmiklós: Pandur – Fritz (1, öngól), Soóky R. 1, Kulik 1, Maczinkó. Csere: Szabó D., Soóky Zs., Nagy R. 1, Csapó.
Tizenegyedik veretlen mérkőzésére készülhetett a Dunaújváros Futsal csapata, s egyben abban reménykedhetett, hogyha számára kedvezően alakulnak az eredmények, akkor az alapszakasz zárása után a rájátszást a felsőházban folytathatja. Mire lett volna ehhez szükség? Riválisa, az előtte álló Nagykanizsa Futsal előnye mindössze egy pont volt a forduló lejátszása előtt, így természetesen be kellett volna zsebelni mindhárom pontot a Kisgép Futsal Szigetszentmiklós ellen, és a Haladás VSE II. gárdájának le kellett volna győznie a Nagykanizsát. A játéknap végén aztán kiderül, hogy hiába voltak az álmok, mert a Kanizsa megrázta magát Szombathelyen – igaz ehhez ellenfele is hozzátett, mivel jobbára ifistákkal vette fel a küzdelmet -, és legyőzte vendéglátóit 4-3-ra, míg az újvárosi legénység ugyan megőrizte veretlenségét, de végig futott az eredmény után, és csak az utolsó percben elért vendég-öngólnak köszönhette mindezt.           

Mindenesetre a Szigetszentmiklós került előnybe a 11. percben, de ezt egy perccel később Kiss Patrik kiegyenlítette, 1-1. Újabb egy perc elteltével újfent a látogatók vezettek, Soóky Rómeó góljával. A szünet után több hazai helyzet maradt kihasználatlanul, és csak a 32. percben örülhettek legközelebb a piros-fehérek, amikor Varga Milán talált be, 2-2. A hajrára még maradtak izgalmak, egy perccel a vége előtt Kulik Renátó vette be a dunaújvárosi kaput – akkor úgy nézett ki, hogy a Pest vártmegyei alakulat viheti haza a három pontot, de a lefújás előtt Fritz Balázs a saját kapujába lőtt, 3-3.  

A Dunaújváros Futsal számára ezzel eldőlt, hogy az alsóházi rájátszásban a Tihanyi FC, az Asterix Érd, a 2F-bau Tolna-Mözs, a Kisgép Futsal Szigetszentmiklós, valamint a Hidegkúti SC társaságában folytathatja a bajnokságot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában