Rögbi

2023.03.11. 10:28

Hosszú hétvége előtt a rögbisek

Megkezdik a tavaszi szezont a Fehérvár Rugby Club különböző korosztályos csapatai.

Káldor András

Kemény küzdelem várható a hétvégén minden szinten

Fotó: A klub

Szombaton 14 órától a felnőtt férfi NB II-es bajnokság 6. fordulójában vitézkednek a Vadkanok. A Fehérvár Rugby Club az Exiles-Kosok Budapest együttesét fogadja a Zombori úti komplexumban.
Érdekesség, hogy ebben a felállásban a budapestiek első mérkőzésüket ősszel pontosan a Vadkanokkal szemben játszották, a bajnokság 1. fordulójában, szeptemberben. Az akkori mérkőzés 58-0-s sikert hozott a fehérváriak számára, azonban az Exiles-Kosok a téli felkészülés folyamán csak erősödött, illetve edző váltás is történt - az Esztergom méltán híres játékos-edzője, Suiogan Károly került a csapat élére -, így nagyon kiélezett mérkőzésre számítanak. Tovább borzolja a kedélyeket, hogy a két csapat azonos ponttal áll jelenleg a tabellán, így aki nyer, az mindenképp előrébb lép. A Vadkanok nagyon motiváltak a mérkőzést illetően, és bő kerettel várják az összecsapást. Szem előtt tartva pedig, hogy a gárda az alapszakasz megnyerésének álmát dédelgeti, semmilyen botlás nem fér bele ezen a meccsen.
Majd egy nappal később, vasárnap 10 órától az U16-os és az U18-as korosztályok kupa rendszerű bajnokságának 5. forduló fordulója következik, melynek résztvevő csapatai: Esztergom, Nagykovácsi, Maglód, Nagykőrös, valamint a házigazda Fejér Vármegyei Rögbi Akadémia csapata, amely a Fehérvár Rugby Club és Velence RSE együtteseire épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában