Kézilabda

2023.03.19. 20:38

Az Alba Regia KSE nyerte a bronzcsatát

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a fehérvári kézisek hatgólos hátrányból fordítva, hihetetlen végjáték után gyűjtötték be a két pontot vasárnap este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Alba Regia KSE–KSE Tarján 27-26 (12-14).

VOK, 50 néző, vezette: Cseszregi, Sörös.

Alba Regia Manazya – Kónya B. 2, GIDAY 8, Kanyó B. 1 (1), Kovács G. 1, SIPICS 10, Rohonyi 2. Csere: Fodor (kapus), Szalczinger, Harsányi 1, Králl, FERENCZI 2, ifj. Grőber M. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: perc: 8. perc: 5-4, 17. p.: 9-9, 24. p.: 11-12, 40. p.: 14-18, 49. p.: 18-24, 57. p.: 25-24, 60. p.: 25-26.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/1 , ill. 3/1

Magabiztosan kezdte a tavasz egyik, ha nem a legfontosabb összecsapását a Grőber Mátyás, Madár Imre páros által irányított ARKSE, azonban a vendégek is jól felkészültek a rangadóra.

Az elsősorban átlövésekkel operáló albások Giday vezetésével megpróbáltak ellépni, ám a gyors ellentámadásokkal válaszoló, a beállót is jól használó tarjániak szép lassan átvették a vezetést. A hazai kapuba Fodor, irányító posztra Harsányi, míg zavaróba Ferenczi érkezett, ennek ellenére a látogató vonulhatott előnnyel a szünetre.

A 41. percben az utolsó idejét is felhasználó ARKSE csapatánál védekezésben érződött Bárdos hiánya, Kanyó Bence messze a valós tudása alatt játszott, az első félidőben hetet szóró Giday elfáradt, a különbség hatra nőtt. Az Alba azonban nem adta fel, Ferenczi lendületes játéka, Harsányi kiharcolt emberelőnyei, Manazya két hárított hétméterese, de főként Sipics átlövései fordítottak a mérkőzés menetén, ezt már a második játékrészre remekül beszálló Darmstadter a védéseivel sem tudta ellensúlyozni.

A végletekig kiélezett hajrában az utolsó tizenhét másodpercben kapus nélkül támadó vendégek labdát vesztítettek, Rohonyi pedig higgadtan, a saját térfele közepéről, két másodperccel a végső dudaszó előtt az üres kapuba helyezett. A győzelmével 20 pontos Grőber-csapat hatalmas lépést tett a bronzérem megszerzéséért.

– Nagyjából tíz évet öregedtem a kispadon. Összeszokott, gyors kézilabdát játszó tarjániak ellen a hajrára sikerült megtalálni azt a felállást, amivel fordítani tudtunk. Örülök, hogy átlövésből ilyen eredményesek tudtunk lenni, ez nagyban hozzájárult a seikerünkhöz – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a találkozót követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában