Kézilabda

2023.03.12. 22:09

A szünet után elment a mérkőzés

A dobogóért hajtó Mosonmagyar­óvár tíz góllal, 40-30-ra legyőzte a Dunaújvárosi Kohászt a női kézilabda K&H Liga 17. fordulójában.

Németh Krisztián

Poczetnyik Laura nyolc gólja is kevésnek bizonyult

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújvárosi KKA – Mosonmagyaróvári KC 30-40 (16-18) 
Dunaújváros, 400 néző. V.: Dáné, Marton. 

DKKA: Bartulovic – Arany 2, Krupják-Molnár, Weisheitel 2, Nick 1, Poczetnyik 8, Kazai. Csere: Oguntoye (kapus), Szalai B. 5, Farkas J. 6 (1), Horváth P. 3, Lakatos P., Agócs 1, Matucza, Fodor N. 2, Farkas K. Edző: Rapatyi Tamás
Moterson Mosonmagyar­óvár: Szemerey – Sztankovics 3, Lancz 5, Tóth G. 4, Pásztor N. 1, Tóth E. 3 (1), Strannig 5 (1). Csere: Mistina (kapus), Ivancok 4, Csire 1, Tóth N. 7, Bardi 3, Kovács P. 4, Faragó L. Edző: Gyurka János

Kiállítások: 16, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2

Jó lenne, ha a Kohász lezárhatná a lassan négy hónapja tartó nyeretlenségét, de erre nem volt túl nagy esély az óváriak ellen, akiket több mint három esztendeje nem tudnak legyőzni a dunaújvárosiak. A sorminta a szombati bajnokin sem szakadt meg. Az első tizenöt percben fej fej mellett haladt a két társaság, de a házigazdák hibái miatt csakhamar 12-14 állt az eredményjelzőn. Az időkérés is csak átmenetileg használt, Rapatyi Tamás tanítványai bár egyenlítettek, a félidőre megint kettővel ment a vendégcsapat. Az óváriak 3-0-s szériával kezdtek a szünet után, és a félidő közepére hétgólos vezetést építettek ki. Tizenhárom góllal is vezettek, végül sikerült tízre csökkenteni a különbséget. A DKKA csak a 11. helyen áll a 14 csapatos bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában