A magabiztosság visszaszerzése

2023.02.11. 11:35

Visszataláltak a korábbi ritmushoz a fehérvári kosarasok

Az Arconic-Alba korábbi másodedzője, Alejandro Zubillaga Jimenez elsőszámú dirigensként mutatkozott be a Budapesti Honvéd elleni, hétvégi bajnokin, a Ludovika Arénában. A vendégek magabiztosan nyertek, 102-87-re.

Horog László

Fotó: Kricskovics Antal

Négy vereség után nyernie kellett az Alba együttesének az újonc otthonában. Az első félidő nem sikerült jól, a látogatók túl sokat hibáztak, két ponttal, 46-44-re vezettek a házigazdák. A harmadik negyedben a Fejér vármegyeiek átvették az irányítást, közel húsz ponttal elléptek, végül magabiztos, 102-87-es sikert arattak. Az új szakvezető, Alejandro Zubillaga a lefújás után érthetően nagyon örült a sikernek, a vendégszektort szinte megtöltő, albás drukkerekkel egyetemben.

- Nagyon fontos meccs volt, elsősorban az érzelmek miatt, hiszen vissza kellett nyernünk a magabiztosságunkat, négy vesztes összecsapás után. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de a harmadik negyedben megmutattuk, előre tudunk lépni védekezésben. A csapat képes a fejlődésre, a második félidőben mutatott teljesítményt kell folytatnunk. Ha ezt megvalósítjuk, megnyerjük a mérkőzéseket. A Honvédnak gratulálok a harcossághoz, az idényben eddig mutatott teljesítményhez. Nagyon sokat fejlődtek a szezonban, valamit jól csinálnak, minden jót kívánok nekik a folytatásban – közölte Alejandro Zubillaga.

Fotós: Kricskovics Antal

A hazaiak trénere, Baksa Szabolcs érthetően kevésbé jó hangulatban értékelte az összecsapást.

- Gratulálok az Albának a sikerhez, nagyon jól játszottak, megérdemelték a győzelmet. Mi körülbelül 26 percig játszottunk kifejezetten jól, ami kevésnek bizonyult. A mérkőzésen hol az egyik, hol a másik fél kontrollálta a játékot, a második félidő elején jött a leolvadásunk. Egy ilyen szintű csapat ellen egyperces rövidzárlat eldönti a végkimenetelt. Nyilván küzdöttünk tovább, ahogy az ránk jellemző, főleg hazai pályán, vissza is kapaszkodtunk, de olyan hibáink voltak, amik egész egyszerűen nem férnek bele. Ha csak egyet akarok említeni, hazai pályán kihagytunk tíz büntető A szavak ideje lassan lejár, közeledik a playout és a bajnokság vége. A küzdés szép dolog, ez az alap, ezt jól is csinálják a srácok, de el kell kezdenünk ezeket a hibákat és periódusokat minimalizálni. Képesek vagyunk mérkőzéseket nyerni, csak a fókuszunkat kell megtartanunk. A jövőben ezen leszünk, készülünk a következő, szerdai, bajnoki mérkőzésünkre. Az Albának sok sikert kívánok, a szurkolóinknak pedig köszönjük szépen a buzdítást.

A hazaiak egyik legjobbja Simon Kristóf volt, aki 13/3 ponttal jelentkezett.

- A fehérváriak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, a harmadik negyed felénél megtörtek minket. Kevés csapat játszik ilyen agresszív védekezést az egész pályán. Amíg fizikailag és mentálisan bírtuk, méltó ellenfelek voltunk, de az apróbb hibákat megbüntették a második félidőben. Ez mutatja az Alba minőségét, az előző négy meccshez képest teljesen más energiával játszottak. Van miből építkeznünk, voltak jó periódusaink, több mint húszpontos hátrányból megint vissza tudtunk kapaszkodni. Jobban kell védekeznünk, ennyi kapott pont nem fér bele. A következő, kecskeméti bajnokira fel kell készülnünk becsülettel.

Fotós: Kricskovics Antal

Vojvoda Dávid, a fehérváriak csapatkapitánya volt a meccs legjobbja, fontos kosarakat szerzett, 29/6 pont állt a neve mellett a záró dudaszó pillanatában.

-  Gratulálok a csapatnak, mert ez a győzelem nagyon kellett nekünk. Elég mély hullámvölgyből érkeztünk a mérkőzésre, zsinórban négy vereség nem tett jót a csapatnak, az első félidőben is látszott, hogy még keressük magunkat. Nem úgy ment a játék, ahogy elterveztük. A 46 kapott pont egy félidő során elég sok, a Honvéd ebben az időszakban nagyon jól játszott. A harmadik negyed közepén éreztem azt, visszataláltunk ahhoz a ritmushoz, amellyel a bajnokságot elkezdtük. Összeállt a játékunk, a védekezésünk jól működött, tudtunk gyors kosarakat szerezni, sikerült egy kicsit megtörni a Honvédot, onnantól már végig irányítottunk. A lényeg, hogy győztünk, ez számunkra nagyon fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában