Izsák Anna újra a legjobbak között teqballozik

2023.02.01. 20:00

Vissza a dobogóra

A sportág első egyéni női világbajnoka a múlt év végi vb-ezüst után most az európai porondon léphetett dobogóra.

Ferencz Balázs

Izsák Anna a jövőben minden versenyen döntőbe szeretne jutni

Forrás: FITEQ

A felcsúti Puskás Akadémián tanárként és nevelőként dolgozó Izsák Anna 2021-es világbajnoki címe után a teqball-elit célkeresztjébe került. Mindenki őt akarta megverni aztán, s a szári lány több versenyen is leszorult a dobogóról. Anna aztán újra felvette a kesztyűt, a 2022-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett, a legutóbbi, észak-macedóniai megmérettetésen pedig bronzérmes lett az európai mezőnyben. A szkopjei verseny női egyesében a legjobb 16 között egy norvég, a negyeddöntőben pedig egy magyar versenyzőt győzött le Izsák Anna, aki a döntőbe jutásért aztán egy másik honfitárssal, Kota Gabriellával került szembe. Kota szoros mérkőzésen  2–1-re nyert, így a Felcsúton dolgozó teqballos a bronzért szállhatott harcba. Mégpedig megint egy magyar lánnyal. A magyarok dominanciáját és játéktudását jellemzi, hogy a legjobb négy között csakis hazánk labdazsonglőrei viaskodtak. Izsák Anna nyerte a bronzmeccset, míg a fináléban Janicsek Zsanett diadalmaskodott Kota Gabriella felett. 
Egyesben, párosban és a vegyespárosban is a magyar lányok-fiúk voltak a legjobbak az Európai Teqball-túrán.

A női világranglistát továbbra is Izsák Anna vezeti egy amerikai versenyző, Carolyn Greco előtt. 
Az Európai Teqball-túra következő állomásait március közepén Madridban, majd rá pár hétre Montenegróban rendezik. Anna újra megérezte és megszerette a „magaslati levegőt”, de a soron következő viadalokon nem elégszik meg csupán a dobogóval. Egyértelmű célként tűzte ki maga elé, hogy döntőt akar vívni, s minél fényesebb érmekkel hazatérni a Puskás Akadémiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában