Jégkorong

2023.02.13. 20:55

Nyolc között a DAB - Izgalmas mérkőzésen fordítottak a Bikák

Az Erste Liga playoff kvalifikációjának negyedik mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák az UTE ellen nagyot küzdve kiharcolták a rájátszásba jutást.

Káldor András

A küzdelemre nem lehetett panasz, de néha keresni kellett a korongot

Fotó: Anda Fábián

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)

Dunaújváros, 270 néző

Vezette: Haszonits, Rencz, Kövesi, Balla.

DAB: Jarvinen – Brus, Varga A., Embrich 1 (1), Ödman-Hadzinikolic (1), Valtola 1 – Kmec, Svars, Dézsi Bence (1), Somogyi B. 1, Szalma (1) – Léránt, Vas, Mihalik, Niskanen, Ribcsik – Lammi, Tamás, Marosi, Strenk, Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen.

UTE: Rajna – Erdőhelyi, Jekunen, Just, Kovács A., Pereszunko – Kiss D.,Tornyai, Kiss P., Madácsi, Shirley – Kiss Ph., Pokornyi (2), Benk 1, Nemes (1), Németh A. 1 (1) – Balogh B., Kovács S., Nádasy. Vezetőedző: Virág Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 29:43

Gól emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1

Az újpestiek nem tudták visszaszerezni az első mérkőzésen elbukott pályaelőnyüket, így az újvárosiak hétfőn este a továbbjutásért léptek jégre – természetesen kellőképpen feltüzelve a párharcra. A csapatok összetétele csupán egy-egy poszton változott a harmadik felvonáshoz képest, és nagy kérdés volt, hogy mekkora nyomot hagyott a csapatokban az előző esti találkozó. Mindenesetre kisebb lendülettel kezdett a DAB, és hagyott ki nyomban egy emberelőnyt, míg valamelyest veszélyesebb akciókat indított az UTE, Juho Mikael Jarvinennek kellett néhány emberes lövést hárítania. Láthatóan a biztonságra törekedtek a felek, a 9. percben aztán Varga Arnold egy az egyben vezethette nagy helyzetben kapura a pakkot, de Rajna Miklóson nem tudott kifogni. Majd Dézsi Bence lövését védte a válogatott hálóőr a harmad hajrájában hasonló szituációban.

Az első szünet után nem kellett sokat várni a gólra, a 23. percben Németh Attila a „Kígyó térről” vette be Jarvinen kapuját, 0-1. Megfogta a találat a hazaiakat, és a 25. percben Pokornyi Dávid lövése után a kipattanót a tisztán álló Benk András vágta a keresztvas alá, 0-2. A 33. percben Nejc Brus ugrott ki a koronggal, akit büntetőt érően akadályoztak, Erik Emrich rávezetése pedig sikerrel járt, 1-2.  

A DAB erőfeszítései célba érte a záró harmad 46. percében, amikor egy remek támadás végén Somogyi Balázs közelről vette be az UTE ketrecét, 2-2. Majd az 52. percben Olli Pekka Valtola került a kapu elé és Oliver Ödman-Hadzinikloics passzát a gólvonal mögé segítette, 3-2. 1:20-al a vége előtt Rajna üresen hagyta kapuját, de ez már nem osztott-szorzott, tovább léptek az Acélbikák!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában