Az Ajka érkezik

2023.02.17. 11:54

Nehéz kilencven perc előtt a Csákvár

A Merkantil Bank Liga NB II 24. fordulójában vasárnap 14 órakor az Aqvital FC Csákvár csapata az FC Ajka ellen szerezheti meg első tavaszi idényben elért győzelmét.

Káldor András

Az előző idényben Csákváron legyőzték az FC Ajkát (fehér)

Forrás: Kricskovics Antal

Az eddig lejátszott három összecsapáson nem úgy alakult minden, ahogy azt az idény előtt elképzelték a csákváriak, ettől függetlenül mindössze egy helyet estek vissza a téli zárás óta a tabellán. Legutóbb Tiszakécskén örülhettek az egy pontnak, miután az utolsó utáni pillanatban Karacs Dániel révén kiegyenlítettek. Most sem lesz könnyű dolguk az FC Ajka ellen, a tabella hatodik helyén álló Veszprém vármegyei legénység öt ponttal gyűjtött többet házigazdáinál, és közvetlenül az élmezőny mögött foglal helyet. Az Ajka kispadján október végén a csapatot addig három és fél éven keresztül irányító Kis Károly helyére Jenei Gyulát nevezte ki a vezetőség, és a zöld-fehérek azóta sokkal agresszívebb futballt játsszanak, kilenc mérkőzésük alatt csupán az MTK és legutóbb a DVTK ellen szenvedtek egy-egy gólos vereséget (2-3, 0-1), emellett hat alkalommal gyűjtötték be a három pontot.
Augusztusban, Ajkán Doncsecz Levente találatával nyertek 1-0-ra a hazaiak, de akár lehetett volna döntetlen is, ugyanis a 93. percben a csákváriak rutinos játékosa Vaskó Tamás majdnem kiegyenlítette a párharcot egy utolsó utáni fejessel, de az ajkai hálóőr Horváth Dániel – aki korábban a 2017/18-as idényben megfordult Csákváron is - elképesztő bravúrt mutatott be, és a gólvonalról tenyerelte ki a labdát. 

Az FC Ajka hazai pályán, valamint idegenben egyaránt felvállalja a bátor támadójátékot, s nem utolsó sorban stílusosan játszik. Emellett pontrúgásai rendkívül veszélyesek, mindent összevetve nehéz kilencven perc vár a csákváriakra, nagyon meg kell dolgozniuk majd az első tavaszi győzelemért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában