Szombaton rajt

2023.02.17. 14:24

Kezdődik a jégkorongos idény lényege, a rájátszás

Szombaton kezdetét veszi az Erste Liga rájátszása, a mezőnyben ott lesz mind a kettő megyei a csapat, a FEHA19 és a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája is.

Beke Zsombor

A FEHA19 játékosainak (kékben) nem lesz könnyű dolguk a BJA ellen

Forrás: Soós Attila

A két megyei gárda bár az alapszakaszt a tabella utolsó két helyén fejezte be, a playoff-kvalifikációban megmutatták, hogy igen is komoly erőt képviselnek az Erste Ligában. A FEHA19 felnőtt együttese a DEAC csapatát meglepetésre simán, 3-0-val búcsúztatta. A kék-fehéreket az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia választotta ki. 

– Számítottunk rá, hogy a BJA választ majd ki minket. Erős ellenfél, nyilván nem véletlenül végeztek a tabella élén, de mindent megteszünk majd ellenük – mondta Keceli-Mészáros Mátyás, a FEHA19 támadója a klub felületén.

– Mindenképpen fontos az, hogy megmutassuk nekik, hogy van keresnivalónk a playoffban, fel kell ellenük venni a kesztyűt. Megpróbáljuk megverni őket – tette hozzá Farkas László.

– Nagyon jó játékosaik vannak. Remek légiósok és tehetséges magyar fiatalok alkotják a keretüket, akik a válogatottban is feltűnnek, emellett pedig jó kapusaik is vannak. Összességében egy nagyon magas szinten játszó együttesről van szó. Ráadásul nagyon hatékonyak emberelőnyben, jók a speciális egységeik. Mindent egybevetve egy kiváló csapatról beszélünk. Remélem, hogy jól, jó játékkal tudjuk indítani a párharcot. Remélem, hogy készen fogunk állni és ott leszünk fejben. Remélhetőleg nem laktunk még jól azzal, hogy sikerült bejutnunk a rájátszásba, és a srácok még szeretnének bizonyítani. Elsősorban magunknak és az egész ligának azt, hogy fel tudnak nőni ehhez a feladathoz a BJA ellen – nyilatkozta Anatoli Bogdanov.

A DAB az alapszakaszban második helyen végzett Gyergyói HK-val csap majd össze a legjobb nyolc között. Mindkét megyei gárda jégre lép szombaton, a Dunaújváros 17.30-kor Gyergyószentmiklóson szerepep, míg a FEHA19 18.10-kor kezd a BJA otthonában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában