Folytatódik a párharc

2023.02.22. 20:17

Itthon bizonyíthatnak a dunaújvárosiak

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében két idegenbeli vesztes mérkőzés után hazai pályán bizonyíthatnak Niko Eronen tanítványai az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

Németh Krisztián

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az alapszakaszban a DAB négyből két mérkőzést is képes volt megnyerni a Gyergyói Hoki Klub otthonában (egyszer hosszabbításban, egyszer rendes játékidőben), ám az erdélyiek már playoff-arcukat mutatják, és pályaelőnyükkel élve 2-0-ra vezetnek a párharcban, ha ezzel a lendülettel folytatják péntek estére lezárhatják a párharcot, és bejuthatnak a legjobb négy közé.

Az Acélbikák számára az is nagy dolog, hogy túljutottak az Újpesten a rájátszás-kvalifikációban. Itthon nem lehet más a cél, minthogy közönségüket kiszolgálva bátran - felszabadultan - játszanak, hisz nincs vesztenivalójuk. A DAB honlapja kiemeli, hogy  „lényegesen jobb koncentrációval kell kezdenie következő összecsapásaikat a Bikáknak, a kapuban óriási szükség lenne a jó teljesítményre, s a védelemben is el kell kerülni azokat a bosszantó egyéni hibákat, melyeket erőszakos letámadásával, eredményesen kényszerített ki Szilassy Zoltán együttese, főleg a párharc második mérkőzésén.” A portál ugyanakkor megjegyzi ehhez nagy szükség lesz szurkolóikra is, akik parádés hangulatot teremtettek a lila-fehérek elleni összecsapáson.  

Pénteken véget ér a párharc?


 

február 19. Gyergyói HK –DAB 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)


 

Február 20. Gyergyói HK – DAB 7-3 (3-0, 3-1, 1-2)


 

Február 22., 18:30 DAB – Gyergyói HK


 

Február 23., 18:30 DAB – Gyergyói HK


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában