Télűző

2023.02.26. 08:00

Három távon, jelmezben vagy sportszerelésben futottak Úrhidán (képgaléria)

A szabadidőparkban éppen a nevezések zajlottak (jelmezben vagy sportszerelésben), a krónikást az unikornis, a diszkótáncos és a balerina fogadta. Tulajdonképpen a három ötletgazda: Kissné Müller Alexandra művelődésszervező, Soós Tamás testnevelő tanár és Hegedűs Anikó sportedző.

V. Varga József

Az 1 kilométeren indulók rajtja

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Szépen szaporodott a névsor mindhárom kategóriában: a legrövidebb, 400 méteres távra 17-en, az 1 kilométeresre 14-en, míg a 4 kilométeresre 42-en regisztráltak szombaton délelőtt.

A kis Pókember anyukája hátán „utazott”
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Úrhida sportos lakosságának találtunk ki egy újabb programsorozatot a közösségi futás formájában. A négy évszakot átölelő sporteseményeken a településen élő kicsiket és nagyokat próbáljuk megmozgatni. A tavaszi, nyári, őszi és téli futás során minden résztvevő egy egyedi készítésű befutó érmet kap, amelyeket az év végére össze lehet gyűjteni – mondta a triumvirátus szószólója, Soós Tamás.

András sífutásra készült…
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők mindhárom táv startját külön indították, az útvonalat helyi polgárőrök biztosították. A királykisasszony mellé a szuperhős csapódott, kalapácsával; Szabolcs együtt futott Satu névre hallgató kutyusával; András sífutásra készült, persze a léceket és a botokat a vállán vitte.

Az érem Satu kutyusnak is dukált
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományteremtést diadal övezte, ugyanis a kitűzött célt – mozgás és közösségépítés – sikerült közösen megvalósítani. Hiszen a rendezvényre kilátogató, sportot kedvelő óvodások, iskolások és felnőttek egyaránt teljesítették a számukra kijelölt és vállalt távokat.

Éremosztás – Mindenki győztes!
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A végére egy igazi élményfutás kerekedett az attrakcióból, ugyanis többen kipróbálták magukat a hosszabb távokon is. Az éppen nem futó kicsik és nagyok, valamint a szurkoló szülők igazi fair play szellemiségről tettek tanúbizonyságot, amikor önzetlenül biztatták sporttársaikat futás közben. Zárásképpen a résztvevőknek jólesett a meleg, citromos tea és a jutalom csoki, ami mindenkinek kijárt a befutó érem mellé.

Csoportkép zárásként
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Alexandra, Anikó és Tamás elárulta: másfajta, újabb, de ugyancsak a testet megmozgató rendezvényeken is dolgoznak már, amelyeket a falu közössége hamarosan megismerhet. A sorban következő közösségi futásról pedig megtudtuk: húsvétkor lesz, és a keresztségben a Nyuszi, hopp! fantázianevet kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában