A statisztikában és az eredményes játékban bízhatnak

2023.02.24. 20:31

Első tavaszi győzelmére hajt a Vidi

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában egymást követve játssza le mérkőzéseit a Mol Fehérvár FC, amely ma a ZTE otthonában 14:30-kor kezd, míg a Puskás Akadémia FC otthonában fogadja 17 órától a Paksi FC csapatát.

Káldor András

Stopira (piros-kék) most is kemény meccsre számíthat Zalában

Fotó: Szabó Miklós/NS

Mondhatni, hogy ősi ellenfeléhez utazik a Mol Fehérvár FC, hiszen a ZTE-vel immár a 89. első osztályú mérkőzésükre készülnek a piros-kékek. A két együttes örökmérlege jelentős fehérvári fölényt mutat, 40 győzelem mellett 25 döntetlen és 23 Zete-siker született. Mindez jó előjelnek tekinthető, és az sem megvetendő, hogy az elmúlt 15 NB I-es bajnokijából 14-en veretlen maradt a Vidi, a 2022. márciusi, idegenbeli vereséget megelőzően 2009. augusztus 28-án, Székesfehérváron tudott 2-1-re nyerni a ZTE. Az elmúlt 15 összecsapáson nyolcszor győzött a Fehérvár, emellett hat döntetlent játszott, és egy vereséget szenvedett.

A Vidi még nyeretlen tavasszal, így hatványozottan fontos lenne számukra, hogy minél eredményesebben zárják ezt a kilencven percet. Így látja a csapat dán hátvédje, Kasper Larsen is. 

- Megszokott módon készültünk a hétvégi mérkőzésre, nagyon koncentráltak vagyunk, és végre három pontot szeretnénk szerezni, nagy szükségünk lenne rá. A bajnokság ezen szakaszában minden összecsapás kemény, csak magunkra kell összpontosítanunk, biztos vagyok abban, hogyha megfelelően tesszük a dolgunkat, akkor megszerezzük az első győzelmet. Amennyiben a első négy mérkőzéssel ellentétben nem fogunk gólt kapni az egy jó alap lehet. Ezen kívül, ha még több helyzetet alakítunk ki a 16-oson belül jó esélyeink lehetnek. – hangsúlyozta csapata honlapján. 

A Puskás Akadémia FC eddig huszonhárom alkalommal találkozott a Paksi FC gárdájával az élvonalban, tíz-tíz győzelem és három döntetlen jelzi azt, hogy nehéz feladat jóslatokba bocsátkozni a mérkőzés előtt. A Pancho Arénában kifejezetten jól megy a PAFC-nak, nyolc győzelem mellett két döntetlen és két vendégsiker szerepel a listán.
Yoëll van Nieff a felcsútiak holland középpályása úgy véli, ez az idény sem különbözik a korábbiaktól, így idén is kizárólag dobogós helyezéssel lenne elégedett az évad végén, és ehhez a Paks elleni siker elengedhetetlen . 

- Nem örülünk a múlt heti végeredménynek sokkal több helyzetünk volt, mint a Fehérvárnak, meg kellett volna nyerni a mérkőzést. Jobb teljesítményre van szükség! Ez a negyedik szezonom itt, úgy tapasztaltam, hogy nincsen meg az állandóság az eredményekben. Az idény egy bizonyos szakaszában kifejezetten jó meccseket játszottunk, remek eredményeket értünk el, aztán következett néhány gyengébb produkció. Szerencsére a végére mindig elértünk oda ahova szerettünk volna. A csapatmunka a legfontosabb, amikor együtt van a csapat, akkor nagyon erősek vagyunk, és ezt már idén is megmutattuk néhányszor. A Paks ellen mindig nehéz mérkőzéseket játszunk, soha nincs könnyű dolgunk velük, és felkészülten kell várnunk őket. – fogalmazott.
A MOL Fehérvár elleni mérkőzésen Batik Bence lábujja megsérült, így a PAFC védelmének pillérére rövid kényszerpihenő vár. A héten nem is tudott együtt eddzeni a csapattal, egy hét kihagyásra számíthat a vizsgálatok szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában