Megszórták az UTE-t

2023.02.12. 20:53

Egy lépésre a rájátszástól a DAB

Élt a pályaelőnnyel a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Liga play-off-kvalifikációjában. Hazai jégen is megverte az UTE együttesét.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 8-3 (3-0, 3-2, 2-1)
Dunaújváros, 268 néző. V.: Németh M., Tímár
DAB: Järvinen – Brus, Varga A., Embrich 1 (1), Ödman 1 (2), Valtola 1 (1) – Kmec (3), Svars, Dézsi, Somogyi 1(1), Szalma 3 (kettő ee) – Lénárt, Vas M. (1), Mihalik 1, Niskanen (1), Rybchik (2) – Lammi, Strenk, Marosi, Pinczés O., Szabó Cs. V.edző: Niko Eronen
UTE: Rajna (Sági) – Erdőhelyi, Jekunen (1), Just, Kovács A., Peresunko (1) – Kiss D., Kiss Ph. 1, Kiss P., Madácsi, Shirley – Balázsi, Pokornyi, Benk, Nemes 1, Németh A. – Balogh B. (1), Kovács S. 1, Nádasy 1. Edző: Virág Csaba
Kiállítások: 11 ill. 15 perc 

A két Megyeri úti csatát követően 1-1-es összesített állásnál költöztek Dunaújvárosba az Erste Liga rájátszásáért harcoló csapatok. A DAB remekül kezdett, Szalma Zsolt emberelőnyben kezdte a gólgyártást, Embrich csatlakozott, majd a 16. perc elején újra Szalma váltott gólra egy fórt, 3-0. A középső periódus valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de csak azután, hogy Szalma a harmad elején meglőtte harmadik találatát is. A 27. percben Nádasy szépített, de a lilák fellángolását a mérkőzés derekán Mihalik oltotta el, 5-1. Ekkor cserélt kapust az UTE, Nemes pedig zárkóztatta a vendégeket, 5-2.  De erőre nem kaphattak, mert Valtolla tudatosította, hogy nem adnak esélyt az újpestieknek, 6-2.
Ödman lőtte meg a DAB hetedik gólját, Somogyi „mattja” után pedig Erdőhelyi és Pinczés vívtak ökölcsatát. Kovács S. állította be a 8-3-as végeredményt.

 A DAB kedden 18.30-kor eldöntheti a párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában