Pontot rabolt a Csákvár

2023.02.12. 18:00

A lefújás előtti pillanatokban egyenlített az AFC

A Merkantil Bank Liga NB II 23.. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a Tiszakécskei LC otthonában szerette volna megszerezni a tavaszi idényben első győzelmét. Ha ezt nem is, de a hajrában egy pontot azért begyűjtött a sárga-kék legénység.

Káldor András

Végig nagy csatát vívtak a csapatok

Fotó: Sipos Bence/Kécskei Krónika

Tiszakécskei LC - Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)

Tiszakécske, 250 néző
Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Szilágyi Norbert) 
Tiszakécskei LC: Antal B.– Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N. – Erdei C. (Csáki, 85.), Szekér (Zamostny, 58.), Kiss N., Pongrácz (Biben, 91.), Oláh – Vachtler. Vezetőedző: Klausz László
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Dulló, Alaxai (Vaskó, 67.), Karacs, László N. (Janyickij, 67.) – Gazdag V. (Ominger, 75.) Mészáros D. (Magyar Zs., 55.), Körmendi – Torvund, Beliczky, Fejős (Tamás N., 75.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Balázs (49.), ill. Karacs (92.) 

Hatpontos mérkőzés vár a felekre, az AFC Csákvár szempontjából a tabellán a riválisukkal szemben meglévő kétpontos differencia megtartása, míg a hazaiak részéről a vendégek megelőzése volt a cél. Auerbach Martinra nem számíthatott a csákvári edzői stáb, távollétében Zelizi Patrik kapott lehetőséget a kapuban, rajta kívül viszont ugyanaz a tíz mezőnyjátékos lépett pályára, mint legutóbb a Soroksár ellen. Murka Benedek szintén nem volt ott a keretben, Baracskai Roland viszont felépült sérüléséből és már a kispadon ült beugrásra készen.
A 9. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, a kécskeiek korábbi játékosa, a tél folyamán onnan Csákvárra érkező Beliczky Gergő 17 méterről próbálkozott, de Antal Botond bravúrosan hárított. Majd Körmendi Kevin 12 méterről megküldött nagy lökete alig zúgott el a keresztléc felett. A félidő közepe táján kissé elszabadultak az indulatok, a 25. percben Pongrácz Viktor eléggé vehemensen „takarította el” Gazdag Vajkot, és ez sárga lapot ért. Aztán a 29. percben jegyezhettük az első formás kécskei támadást, melynek végén Farkas Norbert lövése centiméterekkel szállt a kapu mellé. A 41. percben láthattuk a találkozó legnagyobb helyzetét, Oláh Máté közeli lövését Zelizi látványosan bokszolta ki a mezőnybe.
A pihenő után nem kellett sokáig várni az első találatra, a 49. percben egy előrevágott labdával a rutinos Balázs Benjamin bemasírozott a 16-oson belülre, majd csinált egy visszahúzós cselt, elfektetve védőjét, és 13 méterről látványosan a hosszú, felső sarokba bombázott a kiszolgáltatott Zelizi fölött, 1-0. Nem mondhatni, hogy a folytatásban acélosak lettek volna a csákvári támadások, látta ezt Tóth Balázs vezetőedző is, aki megkísérelte orvosolni, több támadószellemű játékost bevetett, bár sérülése után még a kispadon maradt Baracskai, illetve Hornyák Marcell. Rohamléptekkel haladt előre a villanyórán a mutató, bár több alkalommal megpróbáltak a kécskei védők mögé kerülni. A slusszpoénra a 92. percben jött, amikor egy baloldali szöglet után átszállt a labda a védők feje felett, ebbe Dulló Martin belecsúsztatott, pontosan a kapu előtt ólálkodó Karacs Dániel elé, aki egy lépésről a gólvonal mögé pofozta a játékszert, 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában