Alejandro Zubillaga bemutatkozik

2023.02.09. 15:00

A fehérvári kosarasok pénteken este az újonc vendégei a Ludovika Arénában

Pénteken 19 órakor, az újonc Budapesti Honvéd SE vendége az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata. A vendégeknek nyerniük kell.

Horog László

Vojvoda Dávid, a fehérváriak csapatkapitánya győzelmet vár a péntek esti, budapesti bajnoki mérkőzésen

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Az utóbbi hetekben ugyan többször elhangzott, mégsem történt sem, ám ezúttal valóban nyerniük kell a fehérvári kosarasoknak. Az elmúlt négy meccsen kikaptak hazai pályán a ZTE és a Körmend gárdájától, idegenben Szegeden és múlt hétvégén, Kecskeméten, a zsinórban elszenvedett négy vereség után a klub vezetői megváltak Matthias Zollnertől, a német szakvezető helyét másodedzője, Alejandro Zubillaga Jimenez vette át. A katalán szakvezető vezeti a kék-fehéreket a péntek esti bajnokin, amelyen a vezetők, a szakmai stáb tagjai és a játékosok más eredményt elképzelni sem tudunk, mint a győzelmet. Nincs mese, a fogadkozások ideje lejárt, a nyáron alaposan megerősített, négy, magyar válogatottal rendelkező csapatnak el kell indulnia felfelé.

Az újonc, korábbi rekordbajnok fővárosiak tavaly tavasszal magabiztosan jutottak fel a második vonalból, a legmagasabb osztályban érthetően nehezen lendültek bele, hazai pályán kaptak ki a Falcótól, 78-61-re, ami a kalkulálható eredmény kategóriáját jelentette, a papírformát. Aztán Pakson vesztettek hatalmas csatában, végig szoros meccsen, 75-71-re, a harmadik forduló hozta az első sikert, Oroszlányban nyertek bravúrral, 68-62-re. Újabb vereségek jöttek, a ZTE, a Szeged és a Körmend ellen, ezen időszakban találkoztak a koronázóvárosiakkal is, az albások a hetedik fordulóban fogadták őket, a hazaiak magabiztosan győztek, 96-60-ra. A fehérváriak legjobbja Isaiah Philmore volt, 21/6 ponttal, DeCosey 16/6, Vojvoda 12, takács Milán 10/6 pontot jegyzett. A vendégeknél Tanoh Dez 13/3, Demeter 12/3, Mijovic 10, Simon 9/3 pontot tett a közösbe.

Az utóbbi időszakban egyre jobb eredményeket érnek el a fővárosiak, múlt hétvégén ugyan 81-64-re kikaptak Körmenden, előzőleg viszont nyertek, 85-72-re verték a Szedeákot a Ludovikában. Legutóbb, az Egis ellen a Honvéd legjobbja a fiatal, tehetséges hátvéd, a 16 pontos Tanoh Dez András volt, a bosnyák légiós, a bedobó, Stefan Mijovic is ugyanennyi pontot gyűjtött. A amerikai légiósok nem remekeltek, Isaiah Crawley 9, Taz Sherman 5 pontot termelt. A négy éve, Fehérváron egy szezont töltő, utánpótlás válogatottként érkező center, kezdőként számításba vett Peringer Balázs a vasiak ellen 2 pontot jegyzett.

A fiatal szakvezető, Baksa Szabolcs által dirigált budapestiek a tabella 12. helyét foglalják el, 5 győzelemmel és 14 vereséggel. Eddig 24 pontot gyűjtöttek, mögöttük a Szeged és a Nyíregyháza található, előbbiek 23, utóbbiak 21 pontot szereztek. A Fejér megyeiek a negyedik pozícióban várják a derbit, 11 siker és 8 kudarc nyomán.

- Természetesen nyerni szeretnénk. Az biztos, a játék minden elemében, támadásban és védekezésben is javulnunk kell az elmúlt hetekben bemutatott produkcióhoz képest. Szoros a bajnokság, sok, hasonló képességű együttessel, nem könnyű legyőzni senkit sem. Az összes ellenfelet tiszteljük, ugyanakkor minden csapat ellen a siker reményében lépünk pályára. Így lesz ez pénteken este is – közölte az új vezetőedző, Alejandro Zubillaga.

Munkás edzés után a Gáz utcai csarnokban. Jobbra Kertész Dániel másodedző, balra Alejandro Zubillaga vezetőedző
Fotós: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid is csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

- A kecskemétiek legutóbb megérdemelten nyertek ellenünk. Nagyon szerettünk volna kijönni a hullámvölgyből, de nem sikerült, ez a csapat sokkal többre hivatott annál, hogy pusztán a nyolcba kerülésért küzdjön. Mindent megteszünk, hogy az alapszakaszt minél jobb helyen zárjuk. A Honvéd ellen mi számítunk esélyesnek, nagyon remélem, igazoljuk, hogy jobbak vagyunk a fővárosiaknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában