Élni akartak, és akarnak a lehetőséggel

2023.02.15. 14:13

A dunaújvárosi Varga Arnold szíve szerint menne még egy kört

A hétvégén kezdetét veszi az Erste Liga negyeddöntője, melyben a FEHA19 csapata mellett a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája is érdekelt lesz. Az újabb sorozat előtt górcső alá vettük a DAB eddigi szereplését, valamint a play-off kvalifikációban elért sikeréről is beszélgettünk Varga Arnolddal.

Káldor András

Varga Arnold a DAB stabil pontja

Forrás: Kricskovics Antal / FMH

Egyáltalán nem úgy sikerült a Dunaújvárosi Acélbikák alapszakaszban mutatott produkciója, mint azt a szurkolók, de akár a honi jégkorongban jártas szakemberek várták. A piros-fehérek játékosállományuk összetételét nézve sokkal többre voltak hivatottak a szezon kezdetén, ám ahogy sorra jöttek a mérkőzések ezt nem lehetett érezni, mindössze hatszor nyertek a rendes játékidőben, és rendkívül kevés pontot gyűjtve végeztek a 9. helyen.

Mondhatni nem várt rájuk könnyű sorozat a playoff-kvalifikációban az UTE elleni párharcban, ám itt már szebbik arcát mutatta a piros-fehér legénység, amely nemcsak elvette a fővárosiak pályaelőnyét, hanem két hazai meccsét is megnyerve lett a negyeddöntő résztvevője.
A csapat rutinos, 58-szoros válogatott bekkje Varga Arnold az idei évben éppen az UTE-tól tért vissza a szülővárosa klubjához.  

– Nagyon jól kezdtük a bajnokságot utána azonban hullámvölgybe kerültünk rengeteg sérüléssel és hiányzóval tarkítva, ennek következményeképpen nem találtuk meg a helyes utat. A szezon vége felé megint sokkal tudatosabban készültünk a mérkőzésre, sokat beszélgettünk sokat videóztunk és a kvalifikációs körre teljesen sikerült összeállni. Természetesen feldobta a társaságot, hogy meg kell mutatni magunkat az UTE elleni párharcban, bennünk volt a bizonyítási vágy, ráadásul nagyon sok régi újpesti is van a keretünkben és ez külön motiválta a társaságot. Mindenféleképpen tovább szerettünk volna menni! – hangsúlyozta.   

Azzal, hogy rögtön az első meccsen elvették az UTE pályaelőnyét megnyílhatott a lehetőség arra, hogy tovább lépjenek, főleg annak tudatában, hogy előzőleg szinte kiütötték őket (7-3).

– Feltétlenül jót tett a lelkeknek ez a győzelem, de ez egy ilyen playoff sorozatban nem számít. Érezhető is volt az utolsó mérkőzésen, hogy a csapat egy kicsit feszültebb, de le szerettük volna zárni a párharcot. Az első harmadban nem azt mondom, hogy rosszul játszottunk, de nem úgy mentek a passzok és nem úgy folyt a játék, mint kellett volna, de aztán a harmadik harmadra fel tudtuk őrölni ellenfelünket.

Az utolsó mérkőzésen igazi csapatként küzdöttek, 0-2-ről felállni nem egyszerű, mégis megtették, és most már ellenfélre várnak. 
– Amikor belőttük az első gólt, és 2-1 volt az eredmény akkor éreztem először, hogy meg lehet a továbbjutás, mert látható volt mindenki mindent megtett ezért. Őszintén nem tudom, melyik csapatot kaphatjuk, de végül is mindegy abból a szempontból, hogy száz százalékot kell kiadni ismét magunkból, és senkinek a dolgát nem fogjuk megkönnyíteni. Nem titkolt vágyam, hogy mennék még egy kört és érzem a csapatban azt a fajta potenciált, mindezt teljesüljön. – tette hozzá Varga.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában