A Falcóval csatázik az Alba kosárcsapata

2023.01.16. 17:49

Sorsoltak a Magyar Kupában, a négyes döntőhöz előzőleg nyerni kell Szombathelyen

A lehető legnehezebb ellenfelet, a bajnok, jelenleg is listavezető Falcót kapta ellenfélül az Arconic-Alba Fehérvár a Magyar Kupában.

Horog László

A fehérváriak bedobójára, Quincy Fordra és társaira nagyon komoly ütközet vár az Aréna Savariában, a negyeddöntőben

Fotó: Horog László / FMH

Hétfőn este, az M4 Sport tévécsatorna Kosárlabda magazin című műsorában kisorsolták az MK 2023-as döntőjének résztvevőit. A korábbi évekkel ellentétben újításként nyolcas helyett ezúttal négyes döntőt rendeznek április elején, tehát a szerzők visszatérnek a korábbi évtizedek szisztémájához. Az alapszakasz első köre, tehát az NB I-es bajnokság 13. fordulója rangsorolt a Zsíros Tibor Magyar Kupa fináléjára, a negyeddöntők során, egy meccsen dől el, ki léphet pályára az éremért zajló csatározások során. Az a csapat lesz a pályaválasztó, amely az alapszakasz első körének zárásakor helyezésben előrébb állt. A győztesek jutnak be az MK négyes döntőjébe, amit 2023. április 8-9. között rendeznek meg. A negyeddöntőkre előzőleg, a négyes döntő hetében kerül majd sor, vélhetően április 5-én.

A lehető legrosszabb koreográfia valósult az Alba Fehérvárral kapcsolatban, a legnehezebb ellenfelet sodorta útjukba Fortuna: Szombathelyen kell nyerniük, a bajnok, ezúttal is listavezető Falco otthonában, ha szeretnének ott lenni néhány nappal később, a fináléban. A kétnapos esemény helyszíne minden bizonnyal a Tüskecsarnok lesz.

A negyeddöntő párosítása:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Arconic-Alba Fehérvár

Szolnoki Olajbányász–Zalakerámia ZTE KK

Sopron KC-MVM-OSE Lions

Atomerőmű SE–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában