Izgalmas párharcok előtt

2023.01.26. 10:56

Rendkívül fontos összecsapások várnak a röpisekre

Ismét sűrű hétvégjük lesz az Extraligában MÁV Előre SC röplabdázóinak, a férfiak elkezdik menetelésüket a középszakaszban, először a Pénzügyőr SE ellen játszanak, míg a női csapat az MTK Budapest együttesével mérkőzik a VOK-ban.

Káldor András

Csabai Szonja (12) győzelmet vár az MTK ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A férfi Extraliga középszakaszának nyitó fordulójában rövid időn belül negyedszer találkozik a MÁV Előre SC-Foxconn a Pénzügyőr SE csapatával. A Magyar Kupában lejátszott oda-visszavágós párharc után legutóbb egy hete az alapszakasz zárókörében meccseltek a felek, most pedig szombaton 19 órakor lépnek pályára a Kőér utca csarnokban, ahol nagy valószínűséggel már nem sok újdonsággal szolgálhatnak egymásnak a két csapat játékosai. Az talán ismét a Loki malmára hajthatja a vizet, hogy a Pénzügyőr SE szerdán este alaposan megizzadt Kecskeméten a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán, és 137 perces csata után tudta csak felülmúlni riválisát.

- Tudjuk azt, hogy ismét nehéz küzdelem vár ránk. A legnagyobb fegyverünk az lesz, ha bízunk magunkban. – nyilatkozta klubja honlapján Kholmann Norbert a gárda válogatott kerettag centerjátékosa.   

A MÁV Előre ST-Solar női csapata hazai parketten fogadja az MTK Budapest együttesét szintén szombaton 18:30-tól, egy várhatóan igen kiélezett mérkőzésen. Nem szabad elfelejteni, hogy a két csapat a kiesés elkerüléséért küzd a 2022/2023-as szezonban. A mostani összecsapás, a 10. forduló előtt  az MTK a hetedik, a MÁV nyolcadik helyen tanyázik a tabellán, ráadásul hárompontos MÁV Előre siker esetén pontszámban be is érhetik ellenfelüket a fehérvári kék-fehérek. A lélektani előny a házigazákat segítheti, hiszen az idei egyetlen győzelmüket (3:1) éppen a fővárosi csapat ellen érték el október végén az akkori, budaörsi otthonukban.

- Nagyon fontos mérkőzés lesz ez számunkra, hiszen a rivális MTK-val játszunk. Már a hét elejétől gőzerővel készülünk a párharcra. Szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani és megnyerni a meccset. – hangsúlyozta Csabai Szonja, a MÁV Előre-ST Solar centere, aki Budaörsön a cserepadon ült, ám legutóbb a Vasas Óbuda ellen már a kezdőben szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában