"Hatpontos" meccs

2023.01.16. 18:30

Fontos rangadó előtt a Hydro Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kedden 19.15-től a Klagenfurt otthonában lép jégre.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba / MW

Mondhatni hatpontos rangadó vár a Volánra kedd este Klagenfurtba, hiszen az ICEHL tabelláján a nyolcadik pozíciót betöltő fehérváriak  hetedikhez utaznak. Vendég siker esetén pedig egy pontra csökkenne a két gárda közötti különbség. Kevin Constantine együttesének kellenek a pontok, hiszen a Raktár utcában még nem tettek le a legjobb hat eléréséről, ami automatikus rájátszást jelenteni a tavalyi kiírás ezüstérmesének. Jelenleg a „kapu őrzője” a Bécs, öt ponttan állnak a kék-fehérek előtt, úgyhogy semmi sincs veszve. A cél teljesítését nem könnyíti meg az utóbbi hetek sérüléshulláma, a Volánból sorra dőltek ki a védők, Henrik Nilsson és Horváth Milán még biztosan nem játszhat Klagenfurtban, de bemutatkozhat az új igazolás, Cody Donaghey. A kényszerhelyzetben többek között Mihály Ákosnak is védőt kellett játszania az elmúlt mérkőzéseken, a fiatal csatár szépen helyt állt az új szerepkörben is.

– Utoljára még talán utánpótlás koromban játszottam hátvédet pár meccs erejéig, de a felnőtt mezőnyben még soha sem vetettek be hátul. Pont Campbell viccelődött velem a Bolzano elleni hazai találkozó előtt, hogy aznap hátvédet játszom majd. Aztán így is lett, meglepődtem. Nem kezdődött jól, rögtön az első cserénél gólt is kaptunk, de utána igyekeztem jól megoldani a szituációt – nyilatkozta Mihály Ákos, majd kitért a pár napos pihenőre. – Jól jött, szerintem mindenki fel tudott töltődni, voltak akik el is utaztak. Pár napja visszatértünk a munkához és gőzerővel készülünk a keddi mérkőzésre. Fontos lenne a győzelem, tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek, mi a taktikájuk. Szeretnénk a legjobb hatba bekerülni, szerintem ez mindenkit csak motivál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában