Oroszlányi vendégjáték

2023.01.05. 12:09

Az őszi mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott az Alba Fehérvár

Szombaton, 18 órakor a közelmúltban nagyon elporolt OSE vendégei az Arconic-Alba kosarasai. A koronázóvárosiak ezúttal is nyerni akarnak.

Horog László

Fotó: Simon Erika / ÖKK

December utolsó napjaiban az oroszlányiak nagy csatában, Körmenden kaptak ki 89-85-re, a fehérváriak a Gáz utcában végig vezetve győzték le a paksiakat, 84-76-ra. Az albások ezzel javítottak, előzőleg mindkét rangadójukat elvesztették a hozzájuk hasonlóan döntőbe igyekvő közvetlen riválisok ellen, Szolnokon 94-90-re kaptak ki, Szombathelyen nem volt esélyük a sikerre, a bajnok Falco 90-77-re verte a kék-fehéreket. A Fehérvár előzőleg hatszor nyert zsinórban, erre az útra szeretnének visszatérni a folytatásban. Az OSE Lions december derekán 87-69-re verte a szegedieket, előzőleg kikaptak Zalaegerszegen 82-60-ra, a tavalyi év utolsó hónapjának elején sem szerepeltek jól, Kecskeméten vesztettek 89-76-ra, előzőleg hazai pályán szenvedtek 95-90-es vereséget az Atomerőműtől.

A legnagyobb verésbe a második fordulóban, október 8-án szaladtak bele, a fehérváriak 106-39-re lemosták őket az Alba Regia Sportcsarnokban. Az alig hihető eredmény kialakulásában szerepet játszott, hogy a vendégek egyetlen negyed során sem találták a ritmust, a hazaiak az elsőt 28-16-ra, a másodikat 21-8-ra, a harmadikat 35-8-ra, a negyediket 22-7-re nyerték. A hazaiaknál mindenki kivette a részét a sikerből, a meccsen mindössze Vojvoda Dávid lépte át a húsz pontot, a csapatkapitány 21 pontot jegyzett.

A tabellán a hétvégi házigazdák vannak jobb pozícióban, a 3. helyen várják a derbit, 10 győzelemmel és 4 vereséggel, az OSE a 9. pozíciót foglalja el, 6 siker mellett 8 alkalommal vonultak le vesztesen a parkettről, természetesen szeretnének bekerülni a tavaszi rájátszásba, amitől momentán nem sok választja el őket.

A legutóbbi, Paks elleni, hazai siker során a fehérváriak egyik legjobbja az amerikai légiós, Quenton DeCosey volt, 15/3 ponttal járult hozzá a sikerhez.

- Bár végig vezettünk, szoros, kiélezett meccs volt, a vendégek különösen a negyedik negyedben játszottak jól, ott voltak a nyomunkban, kétszer is feljöttek egy pontra. Fontos győzelmet arattunk, megérdemelten. Oroszlányban is természetesen nyerni szeretnénk. Az ősszel nagy különbséggel vertük őket, akkor nekünk minden sikerült, a rivális gyenge napot fogott ki, ezúttal biztosan jóval nehezebb dolgunk lesz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában