Kalkulált vereséggel állt helyt a Kohász

2023.01.18. 19:27

Az első félidőben szorosan tapadt a DKKA a Fradira

Hatgólos győzelmet aratott az FTC-RailCargo Hungaria együttese a Dunaújvárosi Kohász KA vendégeként a K&H Liga női kézilabda NB I 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

Kazai Anita (szemben) háromszor vette be a ferencvárosi kaput

Forrás: duol.hu

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújvárosi Kohász KA – FTC-RailCargo Hungária 
27-33 (16-18)
Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Rontó, Szanyi
DKKA: Bartulovic, Oguntoye (kapusok) – Poczetnyik 7, Szalai 4 (1), Horváth P. 3, Nick 3, Kazai 3, Arany 2, Fodor N. 1, Farkas J. 1 (1), Krupják-Molnár 1 (1), Borgyos 1, Gajdos 1, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás
FTC: Janurik, Bíró (kapusok) – Klujber 6 (1), Cvijic 5, Hársalvi 4, Bölk 4, Kukely 3, Lekic 3, Szöllőssi-Zácsik 3, Malestein 2, Papp D. 2, Stolle 1, Tomori, Cirjenics-Kovacsics. Vezetőedző: Elek Gábor
Kiállítások: 4 ill. 6 perc
Hétméteresek: /3 ill. 3/1
 

A dunaújvárosi lányok úgy várták az FTC elleni csatát, hogy folytatni szeretnék azt a formát, melyet a legutóbbi, Győri ETO elleni összecsapás második félidejében mutattak. Ugyan azon a találkozón vereséget szenvedett Rapatyi Tamás együttese, azonban a szünet után egálra hozták a félidőt.
A Ferencváros a második helyen állt a tabellán, azonban idén már elkapták a Győrt a fővárosi zöld-fehérek, így az FTC jelenleg a legjobb magyar csapat a vesztett pontokat figyelembe véve. 
Ezért is volt komoly fegyvertény a dunaújvárosiaktól, hogy az első öt percben nem engedték ellépni a Ferencvárost. Ezután azonban négy góllal elhúzott a vendég, de a DKKA gyorsan visszajött a meccsbe, két és fél perccel a szünet előtt még 16-16 volt az eredmény. A dudaszó előtt Kukely Anna kétszer is betalált Bartulovic kapujába, így a Fradi kétgólos fórral fordult.

Szalai Babett négy gólig jutott
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko / Forrás: duol.hu


A második játékrészben már kidomborodott az FTC minőségi fölénye, három-négy gólon tartotta a Kohászt. A ferencvárosikanál nagy szerepet vállalt a győzelemben a Dunaújvárosban nevelkedett Klujber Katrin, míg a hazaiak oldalán a fiatal Poczetnyik Luca Laura volt a legeredményesebb, hétszer köszönt be a Fradi kapusainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában