Könnyedén nyert a Sport Club

2023.01.31. 21:05

A záró harmadra összeesett a DAB

Az Erste Liga keddi játéknapján kezdte meg a Dunaújvárosi Acélbikák csapata második idei erdélyi túráját, az alapszakasz hajrájában ellenfelük a felsőházba igyekvő Sport Club Csíkszereda volt. Az első két harmad után a házigazdák ráléptek a gázra, és biztosan győztek.

Káldor András

Jozef Mihalik (fehér) lőtte a DAB második találatát

Fotó: Pál Zoltán

A találkozó minden szempontból a vendéglátók számára volt fontos, mivel hatalmas csatát vívtak a felsőházi szereplést jelentő hatodik hely megszerzéséért, így a címvédőnek mindenképpen meg kellett szereznie a három pontot, ráadásul ők az utolsó találkozót játszották az alapszakaszban. A Bikák lényegesen könnyebb helyzetben voltak, ők már sem előrébb, sem hátrább nem kerülhetnek a 9. helynél a tabellán, bár a Sport Clubbal szemben az eddigi mindhárom meccsüket elveszítették. 

Újvárosi helyzettel indult, Pauls Svars lökete kipattant Adorján Attiláról, a pakkot pedig Somogyi Balázs emelte kapura, de hárítani tudott a kapus. A folytatásban is a hálóőrnek köszönhette a Sport Club, hogy nem állt a DAB neve mellett idejekorán az eredményjelző az „egyes” szám. Majd a 7. percben Ilia Krikunov Jevgenyij Szkacskov passzát vágta kapura, Kovács Dávid bravúrral védte az első igazán veszélyes hazai kísérletet. Nem sokat kellett várni a csíkiak góljára, az első emberelőnyét kihasználta a kék-fehér alakulat, Karel Kubat jól eltalált lövése a rövid felső sarokból kilőtte a pókokat, 1-0. Nem sokat kellett várni az újabb gólra, a 16. percben ismét előnyből lőtt Kubat Kovács lábai között, takarásból ezúttal laposan lőtt a hálóba, 2-0. A hajrában nem vették komolyan a csíki harmad közepén Marosi Mátét, aki onnan lövésre szánta el magát, és a pakkot Adorján már csak a gólvonal mögül tudta kihalászni, 2-1.
Az első szünet után még többen a pálinkájukkal lehettek elfoglalva a Vákár Lajos Műjégpálya büféjében, amikor David Stach hosszú indításából Krikunov egy az egyben vezethette kapura a korongot és hallatlanul magabiztosan lőtt Kovács mellett a hálóba, 3-1. Ezt követően egy eladott korongot kapott le a levegőből Becze Tihamér, passzát Péter Balázs a rövid felsőbe vágta, 4-1. Gyorsan jött a szépítés, a következő akció végén Jozef Mihalik használta ki a hazai bekkek bizonytalankodását, 4-2. A 32. percben Dusan Kmec távoli lövésébe Szalma Zsolt piszkált bele, és Adorján tehetetlenül nézte, ahogy a válla felett behullott a korong kapujába, 4-3. A harmad hátralevő részében Kovács bravúrjai tartották meccsben – egészen a percig, amikor Szkacsov lövésével szemben már nem bírt a kapus, 5-3.    
A záró játékrész nyitányaként egy percen belül, a negyedik, majd az ötödik előnyét is gólra váltotta a Sport Club, Radek Vesely, valamint Sofron István révén, 7-3. Nem álltak le a vendéglátók, folyamatosan tűz alatt tartva a DAB ketrecét, és az 53. percben még Vesely egyéni akcióból megduplázta találatai számát, 8-3.  

 

Jegyzőkönyv: 

 

Sport Club Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 8-3 (2-1, 3-2, 3-0)
Csíkszereda, 1500 néző
Vezette: Mihai, Sikó, Andries, André
Sport Club Csíkszereda: Adorján A. – Kubát 2 (1), Salló, Krikunov 1, Szkacskov 1 (2), Stach (3) - Láday, Schaus (1), Péter B. 1 (1), Rokaly Sz., Sofron 1 (1) - Ferencz-Csibi, Mikkola, Becze T. (1), Milan (1), Vesely 2 - Bajkó Cs., Casaneanu, Reisz. Vezetőedző: Hozó Levente
Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. – Brus, Varga A., Embrich, Ödman-Hadzinikolic, Valtola – Kmec (1), Svars (1), Dézsi Bence, Somogyi B., Szalma 1 – Lammi, Léránt, Mihalik 1, Niskanen (1), Pinczés O. (1) – Strenk, Vas, Horváth Á., Marosi 1, Szabó Cs.
Vezetőedző: Niko Eronen.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Kapura lövések: 44-22
Gól emberelőnyből: 6/5, ill. 5/0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában