Büntetők utána győzelem

2022.12.16. 12:28

Történelmi sikert értek el a juniorok Norvégiában

A magyar U20-as jégkorong-válogatott több fehérvárival a keretében megszerezte története első győzelmét a divízió I/A-s osztályban Franciaország ellen. A siker egyben jó lehetőséget kínál a bennmaradásra is.

Beke Zsombor

Érthetően nagy volt az öröm a magyar fiataloktól

Forrás: MJSZ

A találkozó gólzáporos első húsz perccel indult, a franciák szerezték meg a vezetést kétszer is, de először Varga Balázs, majd Horváth Bence egalizált., 2-2. A második harmadban többek között Ambrus Csongornak is volt esélye a gólszerzése, de a kihagyott helyzetek után a franciák emberelőnyből betaláltak, majd később még egy fórt kihasználtak, így kétgólos hátrányba került Vas Márton együttese. Az utolsó játékrészben aztán egy szimpla, majd egy kettős emberelőnyt használtak ki a magyarok, Horváth Bence volt a végrehajtó mindkét esetben, 4-4. Jöhetett a ráadás, majd a büntetők, ahol végül a 12. körben Hadobás megszerezte a győzelmet. A fehérváriak közül Ambrus és Keceli-Mészáros egy-egy gólpasszal zárt.  A zárómérkőzésre szombaton Szlovénia ellen kerül sör, ahol bennmaradás lesz  tét a mieink számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában