Balogh Bálint idő előtt győzött Előszálláson

2022.12.15. 17:05

Profinak állt a junior bajnok ökölvívó

Magabiztos győzelemmel kezdte profi ökölvívó pályafutását A Fehérvár Küzdősport SE korábbi junior magyar bajnoka, Balogh Bálint.

Ferencz Balázs

Balogh Bálint profiként folytatja

Forrás: Fehérvár KSE

At amatőr szekció versenyein rendre jól teljesítő, számos kiemelt versenyt megnyerő, a junior korosztályban bajnoki címet is ünneplő Balogh Bálint felnőttként már a profik táborában lépett szorítóba. 

Idén még ifiként vitézkedett a fehérvári bunyós, azonban engedve egy kecsegtető ajánlatnak,  december 9-én Előszálláson fejvédő és trikó nélkül harcolt a ringben a Richard Promo égisze alatt rendezett küzdősport gálán. 

 

- Nagyon fekszik neki a profibox. Amatőrben nagy lendülettel, szenvedélyesen boxolt, de a hivatásosoknál át kell alakítani a stílust - vélekedett korábbi tehetségéről a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, Turós Arnold. Aki, mivel amatőrjeit a felnőtt magyar bajnokságon trenírozta, nem tudott ott lenni Balogh Bálint debütálásán. Így Major Milán és Magda Dániel segítették az öklözőt a sarokból.

Balogh Bálint tudatossága már az első profi mérkőzésén kidomborodott. Higgadtan, hideg fejjel bokszolt és a második menetben, az ellenfelére mért többszöri számolás után a bíró beszüntette a mérkőzést.

Forrás: Fehérvár KSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában