Téli Kupa

2022.12.12. 11:30

Megkezdődtek a "kispályás foci roncsderbijének" küzdelmei

December első hétvégéjén a hagyományoknak megfelelően kisorsolták a Téli Kupa kispályás labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek sorrendjét, majd az elmúlt vasárnap 44. alkalommal indult útnak a labda Csókakőn.

Borsányi Bea

A zord idő ellenére a meccseket népes és lelkes nézőközönség kíséri figyelemmel. A fotó az Öregfiúk-Faterock összecsapáson készült

Fotó: Steiner József

Az extremitásoktól sem mentes körülmények miatt annak idején Nagy II János, a Videoton egykori kiválósága a kispályás foci roncsderbijének nevezte a tornát, melyet 1978 óta rendeznek meg. Idén hét csapat méri össze tudását, erejét és kitartását.

Míg a Felvidék együttese mindjárt szabadnappal kezdte a tornát, addig a többi hat csapat már pályára lépett vasárnap. A meccseket ismét a régi helyszínen, az iskola betonpályáján tartják, ami a téli hidegben időnként komoly kihívások elé állítja a játékosokat. Szerencsére ezen a hétvégén nem történt komolyabb sérülés. Az elmúlt 44 évben egyébként csak egyszer maradt el a torna és az is csak egyszer történt meg, hogy a nagyon kemény téli időjárás miatt Nyári Kupa lett belőle. A Jordán parkerdőben is összesen kétszer játszottak a csapatok – egyszer éppen tavaly, amikor a járvány miatt külsősöknek nem lehetett az iskolába bemenni. 

A decemberben és januárban zajló mérkőzéseken minden együttes megmérkőzik egymással, a 7 fordulóban összesen 21 összecsapásra kerül sor. Idén az Öregfiúk, a Faterock, a Csőcselék, a Felvidék, a TBC, a Vértesalja Gy., és a White FC küzdenek majd egymás ellen. A második fordulót december 18-án vasárnap rendezik, majd az év végi ünnepeket követően, január 8-án folytatódik a torna. Február 5-dikére az is eldől, hogy a Felvidék meg tudja-e védeni tavalyi bajoki címét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában