Tíz gólos dráma Újpesten

2022.12.30. 22:08

Előszilveszteri tűzijátékot tartott a FEHA19 és a házigazda

4-1-es vezetésről bukta el idei utolsó bajnokiját a FEHA19 az Újpest otthonában, végül 6-4-re nyertek a lila-fehérek.

Németh Krisztián

A képen: Kóger Balázs László (23)

Fotó: Kricskovics Antal

Újpest – FEHA19 6-4 (1-1, 4-3, 1-0)
Újpesti Jégcsarnok, 405 néző. Vezette: Németh M., Varjú, Fényi, Kocsány.
Újpest: Rajna (Papp Á.) - Balázsi, Kiss D. 1, Benk (2), Just 2 (1), Kovács A. (2) - Kiss P. (1), Nemes 1, Kiss P. 1, Madácsi 1 (1), Shirley (2) - Pokornyi (1), Ritecz, Kovács S., Nádasy, Németh A., Balogh B.. Vezetőedző: Virág Csaba.
FEHA19: Tóth K. - Mingazov (1), Racsinszkij, Cizas (2), Mokshantcsev 1, Zohovs 1 - Csollák, Dobmayer, Dobos 1, Ambrus (1), Fekete A. (1) - Kóger B. 1, Salamon, Mayer (1), Farkas L., Zezelj - Farkas B., Szabó P., Alapi, Dézsi, Györffy. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.
Kiállítások:10, ill 10 perc
Kapura lövések: 51-40

Elképesztő drámát, és izgalmat hozott a mérkőzés, az esztendő utolsó derbijén mindkét csapat kitett magáért, igaz végül csak a lila-fehérek örülhettek. Pedig nem így indult...
A 10 csapatos bajnokság nyolcadik helyén álló házigazda, és a sereghajtó fehérváriak csatájában utóbbiak vitték be az első tust, az első harmad közepéhez közeledve Mokshantcsev szerzett vezetést. A többihez képest ez szolid játékrész volt, Kyle válaszolt a házigazdától, 1-1.
Az első szünet után nagyon odapörkölt a FEHA19! Előszilveszteri tűzijátékként parádés rohammal öt perc alatt három gólt rámoltak a hazai kapuba: Zohovs, Dobos, és Kóger révén, 1-4. Aztán az UTE lépésről lépésre lefaragta a hátrányát, majd Nemes góljával kevesebb mint fél perccel a második harmad vége előtt megszerezte a lila-fehérek vezető gólját, 5-4. Az i-re a pontot a húsz perc elején Kiss tette fel, 6-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában