Volt háromgólos is az előny

2022.12.09. 19:35

Döntetlennel kezdett a Dunaújváros a BL-ben

A DFVE a Bajnokok Ligája csoportkörében a negyeddöntőért ugrott medencébe Olaszországban. Az első ellenfél az Ekipe Orizzonte volt.

Beke Zsombor

Dobi (labdával) öt gólt szerzett a Bajnokok Ligájában

Fotó: DH

Mihók Attila együttese már csütörtökön kisbuszokkal elindult a mérkőzések helyszínére, Padovába. Ugyan az A jelű csoportban nem a DFVE a továbbjutás fő várományosa, Garda Krisztina megérkezés után lapunknak elmondta, nem feltett kézzel ugranak a medencébe, megpróbálnak mindent kihozni magukból, aztán az majd kiderül, ez mire lesz elég. Az első ellenfél a talán kicsivel gyengébbik Ekipe Orizzonte volt.

A találkozót a Fejér megyei alakulat kezdte jobban, bár az elő gólra négy percet kellett várni, ekkor Dobi Dorina emberelőnyben talált be, 1-0. Amilyen sokat kellett várni az első találatra, úgy potyogtak a gólok a negyed további részében. Először Szabó és Dobi újabb pontos lövésével 3-0-ra elhúzott a DFVE, majd az olaszoktól Halligan szépített, 3-1. De még erre is volt válasza Mihók Attila lányainak, Horváth Brigitta gólja zárta le az első nyolc percet, 4-1.

A második negyedet Marlette nyitotta meg, 4-2, de Dobi ezt sem hagyta szó nélkül, fórban visszaállította a háromgólos különbséget, 5-2. Megrázta magát az Ekipe, Williams, valamint Marlette emberelőnyös találatával egyre csökkent a különbség, 5-4. Három perccel a nagyszünet előtt nagyon jókor jött Garda, fórban köszönt be a Dunaújváros csapatkapitánya, 6-4. A folytatásban azonban elkapta a fonalat az Orizzonte, Marletta és Bettini révén egyenlítettek az olaszok, 6-6. A félidőre nem maradt így, mert jött a parádésan játszó Dobi és visszavette a vezetést, 7-6.

A harmadik negyed rosszul kezdődött, ugyanis Garda Krisztina kipontozódott, majd emberelőnyben Marletta ismét eredményes volt, 7-7. Nem hagyta magát a Dunaújváros, Mihók Attila gárdája nem akart hátrányba kerülni, Dobi révén ismét a magyar együttesnél volt az előny, 8-7. Ez így ment a továbbiakban is, az utolsó nyolc percre 9-9-es állással fordultak a felek. Az utolsó játékrész elején Horváth Brigitta állt csapata élére, kétszer is megszerezte a vezetést a Dunaújvárosnak, de Williams mindkét esetben egalizálni tudott, utolsó gólja a legfájóbb, hiszen már az utolsó percben született, 1-1. A DFVE végül döntetlennel nyitott Padovában, szombaton a házigazda ellen ugranak medencébe a Fejér megyeiek.

DFVE – Ekipa Orizzonte 11-11 (4-1, 3-5, 2-3, 2-2)

Dunaújváros gólszerzői: Dobi 5, Horváth 4, Szabó, Garda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában