Jégkorong

2022.12.22. 17:52

Búcsúzott a DAB a kupától

Nem jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, miután hazai jégen szenvedett vereséget a Budapest Jégkorong Akadémia együttesétől.

Káldor András

A fehérben játszó MAC nem adott sok sanszot

Fotó: A klub

Dunaújvárosi Acélbikák - Budapest Jégkorong Akadémia HC 1-5 (0-1, 0-3, 1-1)
Dunaújváros, 210 néző
Vezette: Soós Németh M., Kocsány, Kövesi
Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. - Svars (1), Varga A., Dézsi Bence, Mihalik, Szalma - Brus, Lammi, Niskanen 1, Hadinikolic, Somogyi B. (1) - Kmec, Vas, Léránt, Marosi, Szabó Cs. - Embrich, Erdély B., Pinczés O., Stan, Stenk. Vezetőedző: Niko Eronen.
Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas R. - Pozsgai (2), Tóth G. (1), Ravasz, Galoha 1, Djumic – Szabó B., Garát, Elo 1, Viikila 1 (1), Schlekmann (2) - Gőz (1), Tóth P., Tóth R. 1, Nagy K. (1), McCormick - Molnár 1, Ritter (1), Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Egy nappal korábban mindkét csapat az Erste Ligában vitézkedett, így benne volt a lábakban a huszonnégy órával előbb lejátszott találkozó. Ebből a fővárosiak jöttek ki jobban, akik az első két harmad elején betalálva eldöntötték a továbbjutás sorsát, a szoros odavágó után végül magabiztosan jutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe.
A budapesti együttes így a szoros, 4-3-as odavágó után sima második meccsel, két győzelemmel és összesítésben 9-4-es gólkülönbséggel jutott tovább, azaz első csapatként csatlakozott a január 28-29-i négyes döntő két automatikus résztvevőjéhez, a címvédő DEAC-hoz és az ezüstérmes Hydro Fehérvár AV19-hez. A másik ágon az UTE és az FTC január 4-én játssza a ki-ki visszavágót a Megyeri úton az első meccs 2-2-es döntetlenjét követően.
- A terv az volt, hogy szívből is küzdve tudjunk játszani, s megtegyünk mindent, amit tudunk, de egyszerűen nem találtuk a játékunkat. Az ilyen típusú meccseken sok mindennek kell a mi oldalunkon lennie, de ezt ki kell érdemelnünk, most azonban sajnos nem érdemeltünk meg semmit. – mondta csalódottan a DAB trénere, Niko Eronen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában