Vidis sálak a családoknak

2022.12.15. 15:59

Az egyik szurkolói csoport és a klub ajándékozott az ünnepek előtt

A MOL Fehérvár FC egyik szurkolói csoportja, a G-Pont , valamint a klub felajánlása nyomán 170 sál került az Alba Bástya Család-és Gyermekjóléti Központhoz.

Horog László

Jobbra Tauser Zoltán, a G-Pont szurkolói csoport vezetője, valamint Tisztl Henrik, Alba Bástya Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője

Fotó: Horog László / FMH

A sportegyesület küldöttsége, valamint a G-Pont elnevezésű szurkolói csoport alapítója és vezetője, Tauser Zoltán csütörtökön, kora délután érkezett az Irányi Dániel utcában található Család- és Gyermekjóléti Központba. Az intézmény vezetője, Tisztl Henrik fogadta őket az emeleti, szépen feldíszített karácsonyfánál.

- A szurkolói csoportunk évzáró összejövetelén gondolkodtunk, milyen kezdeményezéssel segítsük a nehéz helyzetben levő családokat az ünnepek közeledtével – mondja Tauser Zoltán, aki a Vidi múzeumát is vezeti a stadionban. – Úgy döntöttünk, vásárolunk 85 sálat, ami egyrészt jól jön a kicsiknek a hidegben, valamint szorosabbra fűzi a köteléket szeretett futballklubunkkal. A csoportot 2006-ban alapítottuk, egy REAC elleni, NB I-es mérkőzést megelőzően. A téli holmit gyerekek számára vásároltuk, kértük is a családsegítő központ illetékeseit, amennyiben erre mód van, nebulókhoz kerüljenek az ajándékaink. Ugyanis ha a szülőknek nincs erre pénze, mi megpróbálunk segíteni. A sálnak kettős szerepe van: véd a csípős hidegtől, valamint emeli a Vidi hírnevét. Amikor megkerestem a sportegyesületet, hogy szeretnénk 85 sálat vásárolni, a szám nem véletlen, utal a csapat 1985-ös, máig felejthetetlen, hatalmas menetelésére az UEFA Kupában. Nagy örömünkre, a klub szintén felajánlott ugyanennyi sálat. A nejemmel gondolkodtunk, végül arra az elhatározásra jutottunk, Alba Bástya Család-és Gyermekjóléti Központhoz juttatjuk el.   

Tisztl Henrik, az intézmény vezetője természetesen nagyon örült a felajánlásnak. „A nyolcvanas évek végén alapított családsegítő központnak vagyunk a jogutódja, a szervezet több mint harminc éve működik. Család és gyermekvédelmi, valamint szolgálati feladatokat látunk fel Fehérváron, továbbá a járásban, a megyeszékhely mellett huszonnégy, kisebb településen dolgoznak a kollégáink, közel száz fő jelenti a stábunkat. Éves szinten háromezer családdal vagyunk kapcsolatban, több, szakmai csoportunk tevékenykedik. Több adománygyűjtő akciónk zajlik az adventi időszakban, döntően tartós élelmiszerek, tisztítószerek, tisztálkodási szerek, plüssjátékok vannak a fókuszban, ezt egészíti ki a MOL Fehérvár FC és a szurkolók felajánlása. Példás kezdeményezés, köszönet érte. Az élelmiszeradományok gyűjtését december 16-án zárjuk, a jövő héten, az ünnepeket megelőzően visszük ki a családokhoz a falvakban, a Fehérváron élők pedig bejönnek érte a központba. Ezekhez a csomagokhoz csapjuk hozzá a sálakat, a gyerekekkel rendelkező családok esetében.”  

Tisztl Henrik elmondta még, fehérváriként, lokálpatriótaként különösen nagy öröm a futballal kapcsolatos ajándék, amely közelebb hozz az érintett családokat, gyermekeket a világ legnépszerűbb sportjához, a futballhoz. Az elmúlt években, a pandémia okozta problémák enyhítése során dolgoztak együtt az Alba Fehérvár kosárlabdázóival és az Alba FKC női kézilabdázóival, akik szintén segítette. Az intézményvezető hálás, hogy a futballisták is csatlakoztak a nemes kezdeményezésekhez.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában