Nem zárják be a Bregyót

2022.11.03. 16:07

Temperálva spórolnak

Az energia drasztikus drágulása miatt az Alba Regia Atlétikai Klub is kénytelen spórolni a fűtéssel, de biztosítja atlétái sportolását.

Ferencz Balázs

Forrás: Fehér Gábor

Fotó: Fehér Gábor

A város közgyűlésének október 13-i határozata alapján a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központ működését is korlátozások közé szorítaná a válsághelyzet. A létesítményben több száz atlétát foglalkoztató ARAK már akkor megkezdte az egyeztetéseket  a Városgondnokság Kft., a Széphő Zrt. és a város vezetőivel és szakembereivel azzal a céllal, hogy elkerüljék a fedett létesítményrészek bezárását. A klubnak sikerült elérnie, hogy a Regionális Atlétikai Központot az ARAK sportolói a temperálási hőmérsékleten is használhatják és a létesítményt nem zárják be.
A futófolyosó alacsony hőmérséklete (5-10 Celsius fok) mellett is jobb körülményeket tudnak biztosítani sportolóik számára, mint ha szabadtéren, az téli időjárás viszontagságaival megküzdve kellene tréningezniük. Az ARAK jövője érdekében kompromisszumot kellett kötniük saját szakmai elvárásaikkal, s így a fedett létesítményben az edzésidőpontokban a lehető legmagasabb hőmérsékletet tudják produkálni.
A klub a szülők és versenyzők megértését és együttműködését kéri, mert az öltözőkben is csak temperált hőmérsékletet (5-10 C) biztosítanak. Sőt, a melegvíz szolgáltatás is szünetel. Ezért a sportolóknak közvetlenül az edzések kezdete előtt kell megérkezniük a létesítménybe, és röviddel a tréning vége után el kell hagyniuk azt. Ugyanakkor az ARAK igyekszik elérni, hogy legyen egy nagyobb helység, ahol várakozó sportolóik magasabb főfokban, komfortosabb körülmények között tölthetik idejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában