Labdarúgás

2022.11.04. 20:30

Példás büntetés, kitiltás

Mint arról korábban már beszámoltunk a múlt vasárnap az NB III Közép csoportjának 15. fordulójában lejátszott Iváncsa KSE – Budapest Honvéd-MFA (1-5) összecsapás után korántsem futballpályára való jeleneteket, és megnyilvánulásokat tapasztalhattak a szurkolók.

Káldor András

Úgy kellene szurkolni mindig, ahogy a Ferencváros elleni kupameccsen tették a drukkerek!

Fotó: Kricskovics Antal

A találkozó lefújása után kisebbfajta botrányt okoztak a hazai szimpatizánsok. Egy iváncsai drukker beszaladt a pályára, ahol torkon ragadta a Honvéd játékosát, Nagy Zoltánt, majd egy rendezőt vitt földre. Az esetet követően aztán kivezették a létesítményből. A történtek itt még nem értek véget, mivel egy másik hazai néző a játékoskijáróban leköpte a szintén kispesti Christian Gomist, aki ugyan nem volt teljesen vétlen, mivel a játékvezetői jelentés szerint az inzultus után visszament a pályára a csapattársaihoz, és szamárfület mutatott a szurkolók felé.  

Ahogy számítani lehetett rá előzetesen az MLSZ Fegyelmi Bizottsága előtt folytatódott az ügy. Az Iváncsát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkoló elzárt területre történt bejutása, egy vendégjátékos biztonságának veszélyeztetése és az ellenfél játékosának leköpése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. 

Az Iváncsa KSE vezetősége a mai napon közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyet változtatás nélkül teszünk közzé.
„Az Iváncsa KSE vezetősége dolgozói és felnőtt csapatának minden tagja elhatárolódik a 2022. 10. 30-án, a Budapest Honvéd MFA II. elleni bajnoki mérkőzés lefújását követően történtektől. Klubunk mélységesen elítéli a provokáció, a rasszizmus és a nézőtéri agresszió megjelenésének bármilyen formáját, bármilyen szinten! A történteknek futballpályán helye nincs! Az Iváncsa KSE szurkolóival szemben már meg is tette a szükséges lépéseket: határozatlan időre kitiltva a rendbontókat a sportpályáról.” – olvasható a klub honlapján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában