Jégkorong

2022.11.23. 21:23

Parádés Acélbikák a kupában!

Öt éve nem látott sikert aratott a DAB a DVTK ellen. Az újvárosiak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében itthon ütötték ki a miskolciakat.

Németh Krisztián

DAB – DVTK

4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Dunaújváros. 150 néző. Vezette: Haszonits, Tóth R., Mizsák, Kövesi.

DAB: Jarvinen - Svars, Varga A., Embrich 1 (1), Ödman (2), Valtola 1 - Brus, Léránt, Dézsi, Somogyi B., Szalma 1 - Lammi, Vas M., Marosi, Pinczés, Szabó Cs. (1) - Erdély, Stan, Strenk 1, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

DVTK: Kiss B. - Kiss R., Vojtkó, Razumniak, Miskolczi, Mattyasovszki - Wehrs, Ilvessuo, Galajda, Páterka, Kuleshov - Szirányi, Illés, Vas J., Blasko, Farkas M. - Sánta, Pecsét, Trozsák, Csiki. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Kapura lövések: 36-36

Továbbjutó: a DAB 6-2-es összesítéssel.      

A miskolci drámai végjátékot követően 2-2-es összesítésről indulhatott útjára a korong. A házigazda kedvét nem szegte az Avasalján utolsó pillanatban kapott büntető, Szalma révén az első harmadban megszerezte a vezetést, a középső játékrészben tövább növelték előnyüket: Valtola, és Embrich is betalált. A pontot az i-re Strenk tette fel.

Öt év után győzte le ismét a DAB a DVTK-t, és a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában