Büntetők döntöttek

2022.11.06. 16:35

Hihetetlen izgalmak után ezüstérmesek női pólósaink

A női vízilabda Világliga szuperdöntőjének fináléjában a magyar női válogatott Spanyolországgal találkozott.

Beke Zsombor

A dunaújvárosiak közül Mahieu játszott a döntőben

Forrás: Mirkó István / MW

Magyarország – Spanyolország 18-19 (3-3, 3-3, 3-3, 2-2, 7-8) – büntetők után

Bíró Attila együttese a dunaújvárosi Geraldine Mahieu-vel a keretében az elődöntőben az USA-val találkozott. A mieink egy végig kiélezett mérkőzésen 10-9-re megverték az amerikaikat. A bravúr után a döntőben a házigazda Spanyolország következett a magyarok számára. Pőcze Panna gólja nyitott, de három perc alatt fordítottak a spanyolok. Később Pőcze ismét eredményes volt, majd Keszthelyi-Nagy Rita zseniális emberelőnyös góljával ismét a mieink vezettek. Az első nyolc perc végére nem sikerült megőrizni az előnyt, 3-3. 

Gonzalez találatával ezúttal a spanyolok szerezték meg a vezetést, de Parkes gyorsan egyenlített fórban, majd Pőcze révén Magyarország vezetett ismét, 5-4. Sokáig nem változott az eredmény, a mieink nem tudták kétgólosra növelni az előnyt, sőt, a házigazda fordítani tudott. Azonban egy szemfüles labdaszerzés után Leimeter egalizált, a nagyszünetben 6-6-ot mutatott az eredményjelző. 

A harmadik negyedet is Gonzalez találata nyitotta meg, ritmust váltottak a spanyolok, de a kapufa többször is kisegítette Magyarit. Szilágyi két góljával újra a magyarok vezettek, de nem hagyták magukat a spanyolok, 9-9-el fordultak a felek az utolsó nyolc percre. 

Érdekes bírói ítéletek következtek, Leitont először kiküldték ütésért piros lappal, majd utána visszaállhatott a játékba, valamint folyamatos kontrákat ítéltek a partról a mieink ellen, közben pedig két góllal elhúztak a spanyolok, 9-11. Az ellenszélben sem rogyott össze a magyar válogatott, Leimeter szépített, majd Gurisatti az utolsó pillanatban egyenlített, 11-11. Hosszú büntetőpárbaj után a spanyoloké lett az aranyérem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában